Konu
:
Osmanlı Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Yemekleri
09-05-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Yemekleri
Tencerede Kaz Kızartması
Malzemeler:
1 adet kaz
1 adet iri kuru soğan
1 adet küçük havuç
3-4 dal kereviz sapı
5-6 dal maydanoz sapı
1 dolu çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy domates
1,5 su bardağı su
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Soğan rendelenir, bir süzgece aktararak suyu elde edilir
Soğan suyu ile kazın her tarafı (içi dahil) ovulur
Tuz ve karabiber serpilir
Bir gece buzdolabında dinlendirilir
Ertesi günü kazın büyüklüğüne uygun bir tencereye daire şeklinde doğranmış havuç, maydanoz ve kereviz sapları konur
Üzerine kaz yerleştirilir
Rende domates, ve parça parça tereyağı eklenir
Tencerenin kapağı kapatılır, orta ateşe bırakılır
35-40 dakika sonra kaz çevrilir
Diğer yüzü de 25-30 dakika pişirilir
Servis tabağına aktarılır
Tencerede bulunan malzeme süzgeçten geçirilerek kazın üzerine gezdirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul