Yalnız Mesajı Göster

Osmanlı Yemekleri

Eski 09-05-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı Yemekleri



Tencerede Kaz Kızartması

Malzemeler:

1 adet kaz
1 adet iri kuru soğan
1 adet küçük havuç
3-4 dal kereviz sapı
5-6 dal maydanoz sapı
1 dolu çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy domates
1,5 su bardağı su
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Soğan rendelenir, bir süzgece aktararak suyu elde edilir Soğan suyu ile kazın her tarafı (içi dahil) ovulur Tuz ve karabiber serpilir Bir gece buzdolabında dinlendirilir Ertesi günü kazın büyüklüğüne uygun bir tencereye daire şeklinde doğranmış havuç, maydanoz ve kereviz sapları konur Üzerine kaz yerleştirilir Rende domates, ve parça parça tereyağı eklenir Tencerenin kapağı kapatılır, orta ateşe bırakılır 35-40 dakika sonra kaz çevrilir Diğer yüzü de 25-30 dakika pişirilir Servis tabağına aktarılır Tencerede bulunan malzeme süzgeçten geçirilerek kazın üzerine gezdirilir

Alıntı Yaparak Cevapla