Konu
:
Osmanlı Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Yemekleri
09-05-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Yemekleri
Şalgam Musakkası
Gerekli Malzemeler:
1 kg şalgam
1 adet iri kuru soğan
2 dolu çorba kaşığı tereyağı
250 gr kıyma
1,5 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yapımı:
İnce kıyılmış soğan tereyağında pembeleştirilir
Üzerine kıyma eklenir, suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur
Tuz ilave edilir ateşten alınır
Şalgamlar soyulur, yarım parmak eninde yassı şekilde doğranır
Altı düz bir tencereye az miktarda kıymalı malzeme yayılır
Üzerine şalgam dilimleri dizilir
Üzerine tekrar kıyma yayılır
Kıymalı malzeme ve şalgam bitene kadar kat kat sıralama işlemi tekrar edilir
Üzerine et suyu gezdirilir
Tencerenin kapağı kapatılır, orta ateşte şalgamlar suyunu çekene kadar pişirilir
Ateşten almadan hemen önce şeker serpilir
Sıcak olarak sofraya getirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul