Konu
:
Osmanlı Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Yemekleri
09-05-2012
#
4
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Yemekleri
Pirinç Unlu Revani
Malzemeler:
150 gr tereyağı
150 gr pirinç unu
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı küllü su
1 paket vanilya
Şurubu için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Önce şerbet kaynatılır
Kıvam alınca limon suyu katılır, birkaç dakika daha kaynatılır
Soğumaya bırakılır
Tereyağı yakmadan eritilir
Üzerine şeker, pirinç unu ve su eklenir
Kısık ateşte karıştırarak bir taşım pişirilir, vanilya katılır
Daha sonra karışım uygun büyüklükte, yağlanmış fırın kabına dökülür
180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir
Baklava şeklinde kesilir, hemen şerbet gezdirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul