Yalnız Mesajı Göster

Osmanlı Yemekleri

Eski 09-05-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı Yemekleri



Pirinç Unlu Revani

Malzemeler:

150 gr tereyağı
150 gr pirinç unu
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı küllü su
1 paket vanilya

Şurubu için:

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı:

Önce şerbet kaynatılır Kıvam alınca limon suyu katılır, birkaç dakika daha kaynatılır Soğumaya bırakılır Tereyağı yakmadan eritilir Üzerine şeker, pirinç unu ve su eklenir Kısık ateşte karıştırarak bir taşım pişirilir, vanilya katılır Daha sonra karışım uygun büyüklükte, yağlanmış fırın kabına dökülür 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir Baklava şeklinde kesilir, hemen şerbet gezdirilir

Alıntı Yaparak Cevapla