Konu
:
Osmanlı Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Yemekleri
09-05-2012
#
5
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Yemekleri
Adi Un Helvası
Malzemeler:
1 paket kahvaltılık tereyağı (250 gr)
1 su bardağı pudra şekeri
2,5 su bardağı un
1 küçük tutam tuz
Yapımı:
Tereyağı yoğurma kabına konur
Parmak uçlarıyla bembeyaz olana kadar karıştırılır
Üzerine azar azar şeker katılır
Şeker ve yağ tam karışınca gene azar azar elenmiş un eklenir, tuz katılır
Hamur kaba yapışmaz hal alana dek yoğrulur
Arzu edilen şekikde kurabiyeler yapılır, fırın tepsisine az aralıklı dizilir
Tepsi önceden ısıtılmış 200 derece fırına sürülür, kurabiyeler hafif pembeleşene değin pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul