Yalnız Mesajı Göster

Osmanlı Yemekleri

Eski 09-05-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı Yemekleri



Adi Un Helvası

Malzemeler:

1 paket kahvaltılık tereyağı (250 gr)
1 su bardağı pudra şekeri
2,5 su bardağı un
1 küçük tutam tuz

Yapımı:

Tereyağı yoğurma kabına konur Parmak uçlarıyla bembeyaz olana kadar karıştırılır Üzerine azar azar şeker katılır Şeker ve yağ tam karışınca gene azar azar elenmiş un eklenir, tuz katılır Hamur kaba yapışmaz hal alana dek yoğrulur Arzu edilen şekikde kurabiyeler yapılır, fırın tepsisine az aralıklı dizilir Tepsi önceden ısıtılmış 200 derece fırına sürülür, kurabiyeler hafif pembeleşene değin pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla