Konu
:
Osmanlı Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Yemekleri
09-05-2012
#
6
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Yemekleri
MALZEMESİ
6 adet yumurta
2 orta boy kuru soğan
2 orta boy domates
250 gr
pastırma
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
Yeterince tuz
Yeterince toz karabiber
½ su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
TARİF
Soğanları piyaz soğanı gibi ince ince doğrayın
Yarım yemek kaşığı tereyağında çevirin fakat iyice kavurmayın
Rengi dönerken ateşten alın ve yumurta sahanına yerleştirin
İki domatesin kabuğunu soyup ikiye bölün ve dilimleyin
Sonra onları da soğanların üstüne döşeyin
Öte yandan pastırmayı 2 bardak su koyduğunuz bir sahanda orta ateşte öldürün
Pastırmaları bir tabağa alın, suyunu dökün, kullanmayın
Sirke ile şekeri bir bardakta iyice çırpın, domatesli soğanın üzerinde gezdirerek boşaltın
Üstüne tuz ve karabiber serpin
Bunun üstüne de, ateşte pişirerek yumuşattığınız pastırmayı döşeyin
Ilık et suyunu da gezdirerek ilave edin
Altı yumurta için kaşığın ucu ile sahanda altı yuva açın
Yemek zamanı gelince yuvaların içine yumurtaları kırın, sahanın kapağını kapatın, orta ateşte pişmeye bırakın
Daha sonra sıcak olarak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul