Konu
:
Osmanlı Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Yemekleri
09-05-2012
#
7
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Yemekleri
Süt Lapası
Malzemeler:
5 su bardağı süt
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı gül suyu
Yapımı:
Tencereye süt ve yıkanmış kırık pirinç konur
Orta ateşe yerleştirilir
Kaynama noktasına gelince ateş kısığa alınır
Pirinç şeklini kaybedene kadar pişirilir
Sıcakken tatlı tabaklarına konur
Üzerine önce toz şeker serpilir, sonra gül suyu gezdirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul