Yalnız Mesajı Göster

Osmanlı Yemekleri

Eski 09-05-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı Yemekleri



Yasemin Reçeli

Malzemeler:

250 gr yasemin çiçeği
1 adet limon
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su

Yapımı:

Yaseminlerin sadece çiçekleri kullanılacak şekilde temizlenir Sudan geçirilir, süzgece çıkarılır Şeker ve su koyu kıvam alana kadar kaynatılır, 1-2 damla limon suyu damlatılarak koyulaşması sağlanır Bu arada suyu süzülen yaseminler limon suyu ile solana dek yoğrulur Kaynamakta olan şerbete atılır, ara ara karıştırarak 15 dakika pişirilir Sıcakken kavonozlara doldurulur Kapağı sıkıca kapatılarak baş aşağı soğutulur

Alıntı Yaparak Cevapla