Konu
:
Osmanlı Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Yemekleri
09-05-2012
#
12
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Yemekleri
Yumurtalı Ekmek Tatlısı
Malzemeler:
1 adet bayat ekmek
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı kızartma yağı
Yapımı:
Ekmek çok ince dilimlenir
Izgarada ya da ekmek kızartma makinasında biraz kurutulur
Ekmek dilimleri çırpılmış yumurtaya bulanır, yağda iki yüzü pembe renkte kızartılır
Kızarmış dilimler küçük bir tepsiye yan yana dizilir, üzerine şeker serpilir
Üzerine ikinci kat kızarmış dilimler dizilir
Kalan şeker serpilir
10 dakika kadar sonra servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul