Konu
:
Osmanlı Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Yemekleri
09-05-2012
#
14
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Yemekleri
Sabuniye Helvası (Bademli)
Malzemeler:
1,5 su bardağı toz şeker
2/5 paket tereyağı (150 gr)
1 su bardağı buğday nişastası
1,5 su bardağı su
1 çay bardağı iç badem
Yapımı:
Bademler kaynar suda tutularak ince kabuğu yumuşatılır ve çekerek soyulur
Bademler boyuna ikiye kesilir
Tereyağ ve toz şeker tencereye konur
Orta ateşte kavrulur
Şeker erimeye başlayınca suda eritilmiş nişasta atılır
Hemen arkasından bademler atılır
Sürekli ve ezerek karıştırılır
Rengi koyulaşıp, katılaşınca kıvama gelmiş demektir
Tabaklara konarak servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul