Konu
:
Osmanlı Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Yemekleri
09-05-2012
#
16
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Yemekleri
Nazlı Aş
Malzemeler:
1 su bardağı kırık pirinç
1 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 paket vanilya
Yapımı:
Kırık pirinç yıkanır, süzülür tencereye aktarılır
Üzerine su konur, kısık ateşte pirinç şeklini kaybedene kadar uzun süre pişirilir
Üzerine şeker eklenir, Şeker eriyince ateşten alınır, vanilya eklenir, kaselere paylaştırılır
Soğuyunca servise sunulur
Not:
Bu tatlı bazı kaynaklarda " nazlı nazlı " olarak geçer
Orijinal tarifinde vanilya kullanılmaz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul