Konu
:
Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri
09-05-2012
#
4
Prof. Dr. Sinsi
Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri
Beğendili kebap:
MALZEMELER
4 kişilik
1 1/2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
2 adet patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
500 gr kuşbaşından daha iri doğranmış dana yada kuzu eti
HAZIRLANIŞI
Soğanı rendleeyin
sıkarak suyunu çıkarın
Etleri bir kaba koyun ve soğan rendesi ile suyunu üzerine dökün ve karıştırın
5-6 saat buzdolabında bekletin
Tencerede bir çorba kaşığı tereyağını kızdırın
Etleri kendi suyunu bırakıp çekene kadar kavurun
Salçayı suda ezin ve biraz tuzla birlikte tencereye dökün
Et yumuşayana kadar pişirin
Patlıcanları ocakta közleyin
Kabuklarını soyun ve 10 dakika limonlu suda bekletin
Sonra sıkarak suyunu çıkartın
Küçük bir tencerede tereyağın bir kaşığını kızdırın
unu ekleyip, sararana kadar kavurun
Ateşten alıp patlıcanlarla karıştırın
Tuzunu ayarlayın sonra döverek püre haline getirin
Kalan tereyağını ve kaşar peyniri rendesini de ekleyin
En son olarak da sütü ilave edin iyice karıştırın
Tabağa önce bu püreden koyun üzerine de etten ve etin kendi sosundan koyun
Arzu ederseniz tabağın kenarında ızgara da pişirilmiş sivri biber ve domates dilimleri de servis edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul