Konu
:
Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri
09-05-2012
#
18
Prof. Dr. Sinsi
Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri
Yoğurtlu Kuzu Kavurma :
Malzemeler
1 Kilo kuzu kuşbaşı
4 Adet soğan
2
5 Kahve fincanı sıvıyağ
6 Adet sivri biber
1 Su bardağı sıcak su
2 Adet domates
Yarım demet maydanoz
2
5 Su bardağı yoğurt
3 Diş sarımsak
1 Çay kaşığı kırmızı tozbiber
Tuz
Üzeri için :
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çay kaşığı kırmızı tozbiber
Hazırlanışı
Sıvıyağı kızdırıp eti kavurun
Soğanları halka halka doğrayıp ete ekleyin ve pembeleşinceye kadar sote edin
Sivri biberleri küçük küçük doğrayıp ilave edin
1 su bardağı su ekleyip 20 dakika kısık ateşte pişirin
Domatesleri soyup küp küp doğrayın
Maydanozu incecik kıyın
Etler suyunu çekip yumuşamaya başlayınca domates, maydanoz ve tuzu ilave edin
Domatesler suyunu çekince yemeği ateşten alın
Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın
Kavurduğunuz etli karışımı servis tabağına alın
Üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu dökün
Kırmızı tozbiberi tereyağıda kızdırıp üzerine gezdirerek dökün ve sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul