Yalnız Mesajı Göster

Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri

Eski 09-05-2012   #19
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri




Yoğurtlu Et :

Yoğurtlu Et :

3 Çorba kaşığı zeytinyağı
500 gr kuşbaşı et
1 Adet yumurta
2 Su bardağı yoğurt
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı
3 Çorba kaşığı zeytinyağını tavaya alıp, kızdırın
Yarım kilo eti tavaya ilave edip, yağda kavurun
Dilediğiniz miktarda karabiber ve tuz ekleyin
Diğer tarafta yumurtayı tuzla çırpın
Daha sonra yoğurda ilave edip, iyice karıştırın
Orta boy bir fırın kabına etleri yayın
Üzerine yoğurtlu karışımı gezdirin
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin
Pişen yemeği fırından aldığınızda üzerine karabiber serpip, dilerseniz sıcak pideyle servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla