Yalnız Mesajı Göster

Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri

Eski 09-05-2012   #22
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri




Şarmula Soslu Arnavut Ciğeri :

Malzemeler :

1 Adet kuzu ciğeri
2 Çorba kaşığı un
Kızartmak için sıvıyağ
3 Diş sarımsak
1 Adet soğan
2 Çorba kaşığı sirke
Kırmızı pulbiber
3-4 Dal maydanoz

Hazırlanışı
Kuşbaşı doğranmış kuzu ciğerini genişçe bir kapta una bulayın
Bir tavada kızdırılmış yağda pembeleşinceye kadar kavurup yağını süzün
Ciğeri kavurduğunuz yağda sarımak, sirke ve kırmızı pulbiberi bir taşım kaynatın
Doğanı halka şeklinde doğrayıp tuzla ovun
Ciğerleri servis tabağına alıp hazırladığınız sosu gezdirin
Soğan ve maydanozla birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla