Yalnız Mesajı Göster

Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri

Eski 09-05-2012   #24
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri




Kuzu Talaş Kebabı:
Malzemeler:
- 8 adet Milföy hamuru
- Harcı İçin
- 2 yemek kaşığı Sana Creme Bonjour
- 500 gr kuzu kuşbaşı
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet çarliston biber
- 1 su bardağı bezelye
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz- karabiber
- Sosu İçin
- 2 yemek kaşığı Sana Creme Bonjour
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet domates
- 2 su bardağı et suyu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Tuz- karabiber

Hazırlanışı
Kuru soğanı piyazlık doğrayın

Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp, ince ince kıyınız

Sarımsakları kıyınız

Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayınız

Harcı için yayvan bir tencerede Sana Cream bonjouru kızdırıp, içine kuzu kuşbaşıları ilave edip, etler renk alıncaya kadar kavurun

Etler renk alınca içine piyazlık doğranmış soğanları ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun

Soğanlar pembeleşince içine kıyılmış çarliston biberleri, kekiği, kırmızı pul biberi tuz-karabiberi, ilave edip, bir taşım pişirin

Pişen harcı soğuması için yayvan bir tabağa alıp, soğutun

Milföy hamurlarını dolaptan çıkarıp, 5 dak aaagahta yumuşatın

İçine soğumuş harçtan koyup, talaş böreği gibi sarın

Hamurları Sıvı Sana ile yağladığınız tepisiye dizin

Üzerlerine bir fırça yardımı ile yumurta sarısı sürüp, susam serpin

Talaş kebablarını önceden 200 derecede ısıttığınız fırında kabarıp, üzerleri kızarana kadar 20-25 dak pişirin

Kebablar fırında pişerken, sosu için küçük bir tencerede Sana Crème Bonjouru kızdırıp, içine salçayı ilave edin

Salça kavrulup, kokusu çıkıncaya kadar kavurun

Daha sonra içine doğranmış domatesleri, şekeri, etsuyunu, tuz-karabiberi ilave edip, iyice karıştırdıktan sonra orta ateşte bir taşım kaynatın

Servis tabağına ilk önce az sostan döküp, üzerlerine talaş kebablarını dizin

Kalan sosu talaş kebablarının üzerine döküp, arzuya göre sarımsaklı yoğurt ile sıcak olarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla