09-05-2012
|
#25
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri
Patlıcanlı Köfte:
Malzemeler:
- 1 kg Kıyma
- 1 paket köfte harcı
- 3 çay bardağı su
- Harcı için
- 4 adet patlıcan
- 2 adet çarliston biberi
- 3 yemek kaşığı Sana yağı
- 4 diş sarımsak
- Yarım demet maydonoz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Tuz- karabiber
- Sosu için
- 3 adet domates
- 1,5 su bardağı et suyu
Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı soyduktan sonra tavla zarı büyüklüğünde doğrayın
Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp, çok ince kıyın
Sarımsakları ve maydonozları ayıklayıp, kıyın
Domatesleri küp küp doğrayın
Yayvan bir tencerede harcı için Sana yağını kızdırıp, içine doğranmış patlıcanları, kıyılmış sarımsakları, çarliston biberleri, kimyonu ilave edip, patlıcanlar sönünceye kadar hepsini birlikte kavurun
Patlıcanlar kavrulunca tuz- karabiberi, kırmızı pul biberi, kıyılmış maydonuzu ekleyip, bir taşım pişirin
Harcı soğuması için yayvan bir tabağa alın
Köfte için derin bir kasede kıymayı, köfte harcını ve suyu karıştırıp, yoğurun (Köfte harcı yok ise klasik köfte malzemesi)
Harç kıvamına geldikten sonra içine soğumuş patlıcanlı harcı ekleyip, yoğurun
Patlıcanlı köfte harcına istediğniz büyüklükte şeki verip, tabağa alın
Yağsız tavayı kızdırıp, köftelere renk verdirin
Üzerleri kızaran patlıcanlı köfteleri, ısıya dayanıklı bir cam kaba veya tepsiye dizin
Patlıcanlı köftelerin üzerine doğranmış domatesleri ve et suyunu ilave edip, Önceden 200 derece de ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirip, sıcak olarak servis edin
|
|
|