Yalnız Mesajı Göster

Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri

Eski 09-05-2012   #25
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri




Patlıcanlı Köfte:
Malzemeler:
- 1 kg Kıyma
- 1 paket köfte harcı
- 3 çay bardağı su
- Harcı için
- 4 adet patlıcan
- 2 adet çarliston biberi
- 3 yemek kaşığı Sana yağı
- 4 diş sarımsak
- Yarım demet maydonoz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Tuz- karabiber
- Sosu için
- 3 adet domates
- 1,5 su bardağı et suyu

Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı soyduktan sonra tavla zarı büyüklüğünde doğrayın

Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp, çok ince kıyın

Sarımsakları ve maydonozları ayıklayıp, kıyın

Domatesleri küp küp doğrayın

Yayvan bir tencerede harcı için Sana yağını kızdırıp, içine doğranmış patlıcanları, kıyılmış sarımsakları, çarliston biberleri, kimyonu ilave edip, patlıcanlar sönünceye kadar hepsini birlikte kavurun

Patlıcanlar kavrulunca tuz- karabiberi, kırmızı pul biberi, kıyılmış maydonuzu ekleyip, bir taşım pişirin

Harcı soğuması için yayvan bir tabağa alın

Köfte için derin bir kasede kıymayı, köfte harcını ve suyu karıştırıp, yoğurun (Köfte harcı yok ise klasik köfte malzemesi)

Harç kıvamına geldikten sonra içine soğumuş patlıcanlı harcı ekleyip, yoğurun

Patlıcanlı köfte harcına istediğniz büyüklükte şeki verip, tabağa alın

Yağsız tavayı kızdırıp, köftelere renk verdirin

Üzerleri kızaran patlıcanlı köfteleri, ısıya dayanıklı bir cam kaba veya tepsiye dizin

Patlıcanlı köftelerin üzerine doğranmış domatesleri ve et suyunu ilave edip, Önceden 200 derece de ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirip, sıcak olarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla