09-05-2012
|
#26
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri
Tavuk Kroket:
Malzemeler:
- 1 adet tavuk
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı galeta unu veya un
- 2 su bardağı zeytinyağı veya kızartma yağı
- 2 çorba kaşığı Sana
- 2 çorba kaşığı un
- 1 fiske hindistan cevizi kabuğu rendesi
- 2 su bardağı tavuk suyu
- Tuz, karabiber
- Yarım demet maydonoz
Hazırlanışı
Tavuğu temizleyip bir tencerede haşlayın Haşladıktan sonra butlarını ayırıp diğer kısımlarını didin Didilmiş olan bu kısımları bezelye büyüklüğünde doğrayın Tuz, karabiber serpip, bir yere bırakın 2 kaşık Sana'yı ve 2 kaşık unu bir tencerede pembeleşmeden kavurun
İçerisine 2 bardak tavuk suyunu azar azar ilave edip, boza kıvamına gelinceye kadar pişirin Sonra içerisine hazırlanmış tavuk etini, hindistancevizi rendesini, arzu ettiğiniz taktirde ve varsa biraz dil füme ve jambon koyun Ateş üzerinde 1-2 defa karıştırıp alın Soğumaya bırakın
Soğuyan karışımdan bir yumurta kadar parçalar alıp, oval şekil verin Galeta unu veya un serpilmiş tepsiye koyun Harcın tamamı bitince üzerine de galeta unu veya un serpin
Yumurtaları bir kaba kırıp, çatalla karıştırarak akı ve sarıyı iyice karıştırın Tavada 2 bardak zeytinyağı veya kızartma yağını kızdırın Kroketleri tepsiden birer birer alıp, yumurtaya batırın Arzu ederseniz, tekrar galeta tozuna batırıp kızdırılmış sıvı yağa atıp her tarafını pembe renkte kızartın Kızaran köfteleri kağıt yayılmış bir kaba çıkarın
Servis tabağına dizip, üzerini maydanoz dallarıyla süsleyin
NOT: Tavuktan kalan but ve suyunu da istediğiniz yerde kullanın
|
|
|