Yalnız Mesajı Göster

Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri

Eski 09-05-2012   #29
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri




Kefal Pilakisi:
Malzemeler:

- 1 adet 1,5-2 kg'lık kefal balığı
- tuz
- taze çekilmiş karabiber
- 1 limon
- 300 gr (3 orta boy) soğan
- 15 gr (1 çorba kaşığı) Sana
- 3 diş sarmısak (ince dilimlenmiş)
- kekik
- 1/4 demet maydanoz (yaprakları ayrılmış)
- tarhun otu
- 1 çorba kaşığı kzeytinyağı
- 45 ml (3 çorba kaşığı) elma sirkesi

Hazırlanışı
Hazırlık

Kefal balığını temizleyip yıkayınYuvarlak dilimlere bölüp, kurulayınBalıkları tuzlayın ve biberleyin

Limonun iki ucunu kesinDik olarak doğrama tahtasına oturtup, bıçakla yukarıdan aşağıya doğru kabuklarını zarı ile beraber kesinZarlarını arasından keserek, soyulmuş limon dilimleri elde edin

Bir fırın kabını Sana ile yağlayınSoğan ve sarmısak dilimlerini yağlanmış tepsiye döşeyin kefal balığı dilimlerini üzerine yerleştirin

Balıkların üzerine kekiği ve tarhun otunu serpin; limon dilimlerini yerleştirin

Ana Yemek

Balıkları aşağıda gösterilen biçimde hazırlayın Limonların kabuğunu soyup, zarsız dilimlerini çıkartın Soğanları ortadan ikiye bölüp ince ince dilimleyin

Fırınızı 200°C'ye getirip, ısıtın

Sana ile yağladığınız fırın kabının içine soğan ve sarmısak dilimlerinden bir yatak yapın Balıkları üzerine yerleştirin Kekik, maydanoz ve tarhun otunu serpip limon dilimlerini koyun

Zeytinyağı ve elma sirkesini balıkların üzerine gezdirin Fırın kabının ağzını alüminyum folyo ile kapatın Kabı ısıtılmış fırına sunup, 40-45 dakika balığın eti yumuşayınca kadar pişirin

Balığı fırından alıp sıcak veya soğuk olarak yanında limon ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla