Konu
:
Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri
09-05-2012
#
29
Prof. Dr. Sinsi
Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri
Kefal Pilakisi:
Malzemeler:
- 1 adet 1,5-2 kg'lık kefal balığı
- tuz
- taze çekilmiş karabiber
- 1 limon
- 300 gr (3 orta boy) soğan
- 15 gr (1 çorba kaşığı) Sana
- 3 diş sarmısak (ince dilimlenmiş)
- kekik
- 1/4 demet maydanoz (yaprakları ayrılmış)
- tarhun otu
- 1 çorba kaşığı k
zeytinyağı
- 45 ml (3 çorba kaşığı) elma sirkesi
Hazırlanışı
Hazırlık
Kefal balığını temizleyip yıkayın
Yuvarlak dilimlere bölüp, kurulayın
Balıkları tuzlayın ve biberleyin
Limonun iki ucunu kesin
Dik olarak doğrama tahtasına oturtup, bıçakla yukarıdan aşağıya doğru kabuklarını zarı ile beraber kesin
Zarlarını arasından keserek, soyulmuş limon dilimleri elde edin
Bir fırın kabını Sana ile yağlayın
Soğan ve sarmısak dilimlerini yağlanmış tepsiye döşeyin kefal balığı dilimlerini üzerine yerleştirin
Balıkların üzerine kekiği ve tarhun otunu serpin; limon dilimlerini yerleştirin
Ana Yemek
Balıkları aşağıda gösterilen biçimde hazırlayın
Limonların kabuğunu soyup, zarsız dilimlerini çıkartın
Soğanları ortadan ikiye bölüp ince ince dilimleyin
Fırınızı 200°C'ye getirip, ısıtın
Sana ile yağladığınız fırın kabının içine soğan ve sarmısak dilimlerinden bir yatak yapın
Balıkları üzerine yerleştirin
Kekik, maydanoz ve tarhun otunu serpip limon dilimlerini koyun
Zeytinyağı ve elma sirkesini balıkların üzerine gezdirin
Fırın kabının ağzını alüminyum folyo ile kapatın
Kabı ısıtılmış fırına sunup, 40-45 dakika balığın eti yumuşayınca kadar pişirin
Balığı fırından alıp sıcak veya soğuk olarak yanında limon ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul