Yalnız Mesajı Göster

Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri

Eski 09-05-2012   #32
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri




Tantuni (8 kısılık)

--------------------------------

Gerekli Malzemeler :

500 gr Kıyma
3 Adet Soğan
3 Adet Yeşilbiber
3 Adet Domates
1 Paket Un
1 Çorba Kaşığı Ayçiçek Yağı
2-3 Dilim Bayat Ekmek
Tuz
Salatası İçin:
1 Demet Maydanoz
1 Demet Taze Soğan
1 Adet Limon
Bir Miktar Su

Hazırlanışı:

Tencereye kıymayı koyun Bir miktar su ilave edin Kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin Yemeklik doğradığınız 3 adet soğanı ve 1 çorba kaşığı ayçiçek yağını ekleyin Birkaç dakika kavurun 3 adet yeşil biberi küçük küçük doğrayıp, tencereye ilave edin Tenceredeki malzemeleri bir sacın üzerine ya da teflon tavaya dökün Birkaç dakika daha kavurun Malzemeleri tekrar tencereye boşaltıp, küp şeklinde doğradığınız 3 adet domatesi içine atınTencerenin kapağını kapatın
Başka bir kabın içine 1 paket unu dökün Ortasını havuz biçiminde açın Tuz ve ufaladığınız bayat ekmek dilimleriyle, bir miktar suyu ekleyin Yoğurarak hamur yapın Küçük bezeler koparıp, oklavayla tabak büyüklüğünde açın Teflon tavada veya sacda pişirin
Yufkalar pişerken, salatayı hazırlayın Bunun için, soğanları yarım ay şeklinde doğrayın Tuz, yaprakları ayrılmış maydanoz, sumak ve limon suyuyla karıştırın Pişirdiğiniz yufkaların içine kıymalı harcı ve salatayı doldurun Rulo biçiminde sarın Soğutmadan servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla