Yalnız Mesajı Göster

Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri

Eski 09-05-2012   #33
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri



SAYGILAR,,,

Malzeme: (4 Kişilik)

500 gr iri hamsi
250 gr pirinç (1 su bardağından 1 parmak fazla)
5 adet karalahana yaprağı
1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
1 adet kuru soğan
2 çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz

Yapılışı:

Hamsileri kafalarını kopararak, bıçak kullanmadan temizleyin Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getirin Bilahare bir kaba alın ve bol su ile kanları tamamıyla gidinceye kadar yıkayın

Lahana yapraklarını ince ince kıyıp pirinçle ve maydanozla harmanlayın Tuz ve karabiber ilavesiyle tatlandırın

Tereyağını tavada eritip soğanı kavurun Pirinçli lahanayı ekleyip karıştırın Tencereye karışımın yarısını koyun Hamsi filetoların yarısını açarak karışımın üstüne serin Kalan karışımı üzerine ilave edin Onun da üstüne kalan hamsi filetoları açarak dizin Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyip orta ateşte pişirin

Sıcak servis yapın

Not: Dibleye istenirse 1 çorba kaşığı çam fıstığı ilave edilebilir, daha güzel bir tad verir

Alıntı Yaparak Cevapla