Konu
:
Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri
09-05-2012
#
33
Prof. Dr. Sinsi
Et-Tavuk-Hindi Ve Balık Yemekleri
SAYGILAR,,,
Malzeme: (4 Kişilik)
500 gr iri hamsi
250 gr pirinç (1 su bardağından 1 parmak fazla)
5 adet karalahana yaprağı
1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
1 adet kuru soğan
2 çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Yapılışı:
Hamsileri kafalarını kopararak, bıçak kullanmadan temizleyin
Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getirin
Bilahare bir kaba alın ve bol su ile kanları tamamıyla gidinceye kadar yıkayın
Lahana yapraklarını ince ince kıyıp pirinçle ve maydanozla harmanlayın
Tuz ve karabiber ilavesiyle tatlandırın
Tereyağını tavada eritip soğanı kavurun
Pirinçli lahanayı ekleyip karıştırın
Tencereye karışımın yarısını koyun
Hamsi filetoların yarısını açarak karışımın üstüne serin
Kalan karışımı üzerine ilave edin
Onun da üstüne kalan hamsi filetoları açarak dizin
Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyip orta ateşte pişirin
Sıcak servis yapın
Not: Dibleye istenirse 1 çorba kaşığı çam fıstığı ilave edilebilir, daha güzel bir tad verir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul