Konu
:
Buzlu Muhallebi
Yalnız Mesajı Göster
Buzlu Muhallebi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Buzlu Muhallebi
MALZEMELER
5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 paket vanilya
Üzeri için gerekli olan malzemeler:
1 su bardağı dövülmüş fındık içi
1 su bardağı iyice dövülmüş, kırılmış buz
HAZIRLANIŞI
Orta boy bir tencere içinde; süt, şeker, vanilya ve nişastaları karıştıralım
Sonra da orta ısıdaki ateşin üzerine oturtup, sürekli karıştırarak pişirelim
Muhallebi kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ocağın altını kapatalım
Hafif ılınınca mikserle 2-3 dakika kadar çırpın ki, kıvamı güzel, pürüzsüz bir şekil alsın
Sonra da yuvarlak ya da dikdörtgen orta boy bir kalıbın içini suyla ıslatın
Şimdi bu sulu zemine dikkatlice muhallebiyi boşaltalım
Buzdolabına koyarak, en az 2-3 saat bekletelim
Mümkünse 1 gece bile bekletebilirsiniz
Servise sunmadan önce üzerine fındık içiyle beraber kırılmış buzları serpiştirelim
Sonra tıpkı börek gibi kare dilimleyip servise sunalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul