Yalnız Mesajı Göster

Meyveli Yoğurt Tabağı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyveli Yoğurt Tabağı




açıklama & notlar

Yoğurt tabağının gece soğumaya bırakılması gerekmektedir

içindekiler

300 gr yoğurt

75 gr pudra şekeri

1 limon

5 yaprak jelatin

125 gr süt kreması

2 yumurtanın akı

500 gr çilek

100 gr toz şeker

hazırlanışı

Yoğurdu pudra şekeriyle karıştırın Limonu sıcak suyla yıkayıp kurulayın ve kabuğunun bir kısmını rendeleyin Limonu ikiye bölün ve yarısını sıkın Limon suyu ve kabuğunu yoğurda ekleyin

Jelatin yapraklarını yaklaşık 10 dakika kadar suda yumuşatın 2 çorba kaşığı süt kremasını tencerede ısıtın Yumuşamış jelatini süt kremasıyla birlikte eritin ve hepsini yoğurda ekleyip karıştırın Kenarları katılaşıncaya kadar karışımı soğumaya bırakın

Kalan süt kreması ve yumurta akını ayrı ayrı çırpın İkisini de yoğurda ekleyin

Küçük dikdörtgen bir kek kalıbına, şeffaf folyo yayın Yoğurt karışımını kalıba dökün Bir gece buzdolabında bekletin

Çilekleri yıkayıp saplarını ayıklayın İkiye bölün Üzerlerine şeker serpip bekletin

Çileklerin yarısını ezerek püre haline getirin Oluşan şekerli çilek sosunu tatlı tabağına dökün Katılaşmış yoğurt karışımını kalıptan çıkarın Şeffaf folyoyu ayırın Karışımı, dilimler halinde kesin Kesme işlemini kolaylaştırmak için bıçağınızı sıcak suyun altına tutun

Dilimleri tatlı tabağına yerleştirin Kalan çileklerle süsleyin ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla