Konu
:
Meyveli Yoğurt Tabağı
Yalnız Mesajı Göster
Meyveli Yoğurt Tabağı
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Meyveli Yoğurt Tabağı
açıklama & notlar
Yoğurt tabağının gece soğumaya bırakılması gerekmektedir
içindekiler
300 gr yoğurt
75 gr pudra şekeri
1 limon
5 yaprak jelatin
125 gr süt kreması
2 yumurtanın akı
500 gr çilek
100 gr toz şeker
hazırlanışı
Yoğurdu pudra şekeriyle karıştırın
Limonu sıcak suyla yıkayıp kurulayın ve kabuğunun bir kısmını rendeleyin
Limonu ikiye bölün ve yarısını sıkın
Limon suyu ve kabuğunu yoğurda ekleyin
Jelatin yapraklarını yaklaşık 10 dakika kadar suda yumuşatın
2 çorba kaşığı süt kremasını tencerede ısıtın
Yumuşamış jelatini süt kremasıyla birlikte eritin ve hepsini yoğurda ekleyip karıştırın
Kenarları katılaşıncaya kadar karışımı soğumaya bırakın
Kalan süt kreması ve yumurta akını ayrı ayrı çırpın
İkisini de yoğurda ekleyin
Küçük dikdörtgen bir kek kalıbına, şeffaf folyo yayın
Yoğurt karışımını kalıba dökün
Bir gece buzdolabında bekletin
Çilekleri yıkayıp saplarını ayıklayın
İkiye bölün
Üzerlerine şeker serpip bekletin
Çileklerin yarısını ezerek püre haline getirin
Oluşan şekerli çilek sosunu tatlı tabağına dökün
Katılaşmış yoğurt karışımını kalıptan çıkarın
Şeffaf folyoyu ayırın
Karışımı, dilimler halinde kesin
Kesme işlemini kolaylaştırmak için bıçağınızı sıcak suyun altına tutun
Dilimleri tatlı tabağına yerleştirin
Kalan çileklerle süsleyin ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul