Konu
:
Mercimekli Yahni
Yalnız Mesajı Göster
Mercimekli Yahni
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mercimekli Yahni
açıklama & notlar
Et 1 saat pişmelidir
içindekiler
500 gr dana eti (but kısmı)
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı un
2 soğan
2 tatlı kaşığı karışık baharat
750 ml et suyu
300 gr kereviz
150 gr yeşil mercimek
Tuz
200 gr kesme makarna
Karabiber
hazırlanışı
Soğanı soyup küp küp doğrayın
Eti temizleyip kuşbaşı parçalar halinde kesin
Yağı tencerede kızdırın
Eti porsiyonlar halinde yağda kızartıp çıkarın
Yağın altını kısın
Soğanları aynı yağda kavurun
Eti ilave edip üzerine unu serpin
Baharat ve et suyunu ilave edip eti kısık ateşte üstüne bir kapak kapatıp 1 saat kadar ağır ağır pişirin
Bu arada kerevizi temizleyip yıkayın
3 cm büyüklüğünde parçalar halinde doğrayın
Mercimeği, etin pişme süresinin son 35 dakikasında, kerevizi ise son 20 dakikasında yemeğe ilave edin
Makarnayı paketin üzerindeki tarife göre tuzlu suda haşlayın
Yemeği tuz ve karabiberle tatlandırıp makarna ile birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul