Yalnız Mesajı Göster

Mercimekli Yahni

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mercimekli Yahni




açıklama & notlar

Et 1 saat pişmelidir

içindekiler

500 gr dana eti (but kısmı)

2-3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı un

2 soğan

2 tatlı kaşığı karışık baharat

750 ml et suyu

300 gr kereviz

150 gr yeşil mercimek

Tuz

200 gr kesme makarna

Karabiber

hazırlanışı

Soğanı soyup küp küp doğrayın Eti temizleyip kuşbaşı parçalar halinde kesin Yağı tencerede kızdırın Eti porsiyonlar halinde yağda kızartıp çıkarın Yağın altını kısın

Soğanları aynı yağda kavurun Eti ilave edip üzerine unu serpin Baharat ve et suyunu ilave edip eti kısık ateşte üstüne bir kapak kapatıp 1 saat kadar ağır ağır pişirin

Bu arada kerevizi temizleyip yıkayın 3 cm büyüklüğünde parçalar halinde doğrayın

Mercimeği, etin pişme süresinin son 35 dakikasında, kerevizi ise son 20 dakikasında yemeğe ilave edin Makarnayı paketin üzerindeki tarife göre tuzlu suda haşlayın

Yemeği tuz ve karabiberle tatlandırıp makarna ile birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla