Yalnız Mesajı Göster

Gelin Bohçası Yemek Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gelin Bohçası Yemek Tarifi



Malzemeler

1 kg un

3 adet yumurta

1/2 kg nişasta

1/2 çorba kaşığı tuz

400 gr tereyağı

2 su bardağı su

3 su bardağı antep fıstığı

kaymak

şerbeti:

3,5 su bardağı su

1 kg tozşeker

HAZIRLANIşI

önce unu eleyin üzerine yumurtaları kırın ve su ile tuzu da ekleydikten sonra sert bir hamur oluncaya kadar yoğurun Daha sonra üzerine nemli bez örterek 20 dakika bekletin u 12 eşit parçaya bölün üzerine nişastayı serpin ve hamurları yassı hale getirin Oklava yardımıyla çok ince açın Yufkaların oklavaya yapışmasını önlemenin yolu nişasta serpmektir Tereyağını eritin ve düz bir zeminde açılan yufkaların dördünü aralarına bu yağdan sürerek üst üste dizin kenar uzunlukları 8-9 cm olan kareler kesin Karelere 1 çay kaşığı dövülmüş antep fıstığı koyun Sonra kare hamurun dört bir ucunu üst üste birleştirerek sıkıştırın Geride kalan 8 yufkayı da 4'er tane ile aynı işlemlerden geçirin Yağlanmış tepsiye dizin Kalan erimiş tereyağını da tepsiye dökün Fazla yağı tepsiyi eğerek boşaltın Orta derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin sıcak su ile şekeri kaynatın, şurup kıvamına gelince fırından çıkan tatlının üzerine sıcakken dökün

Afiyet Olsun !

Alıntı Yaparak Cevapla