Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Kanepe

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Kanepe




MALZEMELER

1,5 su bardağı ince dövülmüş ceviz içi

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Yarım su bardağı rende eski kaşar veya parmesan peyniri

Ayrıca 8-10 adet sandviç ekmeği veya tost ekmeği

HAZIRLANIŞI

Orta boy bir tavanın içinde tereyağını eritip, dövülmüş cevizleri ekleyip, 1-2 dakika kadar kavuralım Ocaktan alıp, içine tuz ve karabiberi serpiştirelim

Öte yandan sandviç ekmeklerini ortadan ikiye bölelim veya tost ekmeklerini alalım Üzerlerine yarım çay kaşığı ölçüsünde kavrulmuş cevizleri paylaştıralım En üste de rende peyniri serpiştirelim Bir taraftan 175 dereceye ayarlı fırında 3-4 dakika kadar, peynirler eriyinceye değin tutalım ve sıcak olarak servise sunalım

Alıntı Yaparak Cevapla