Yalnız Mesajı Göster

Kefal Fırında

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kefal Fırında



Malzeme Listesi
? 500 ml (2 su bardağı) su
? 1 demet maydanoz
? 2 diş karanfil
? 75 ml (5 çorba kaşığı) zeytinyağı veya ayçiçek yağı
? 1 kg Kefal (ayıklanıp halka şek doğranmış)
? 300 gr soğan (rendelenmiş)
? 300 gr domates (rendelenmiş)
? 2,5 çorba kaşığı limon suyu
? 1/2 çay kaşığı tuz
? Karabiber

Tarifi: Önceden fırını 170 dereceye getirip, ısıtın Bir kapta 2 su bardağı suyu, maydanoz ve karanfili koyup, su yarı yarıya çekinceye kadar kaynatın, süzdürün Zeytinyağı ya da ayçiçek yağını ilave edip karıştırınKefal balığı dilimlerini bir tepsiye dizin Rendelenmiş domates ve soğanı balıkların üzerine dökün
Maydanoz suyu ? zeytinyağı karışımını da balıkların üzerine gezdirin Tuz ve biberini serpin Limon suyunu da dökün Fırında balıklar pişinceye kadar yaklaşık 10 ? 12 dakika pişirin
Fırından alıp önceden ısıtılmış tabaklarda servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla