Konu
:
Kefal Fırında
Yalnız Mesajı Göster
Kefal Fırında
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kefal Fırında
Malzeme Listesi
? 500 ml
(2 su bardağı) su
? 1 demet maydanoz
? 2 diş karanfil
? 75 ml
(5 çorba kaşığı) zeytinyağı veya ayçiçek yağı
? 1 kg Kefal (ayıklanıp halka şek
doğranmış)
? 300 gr
soğan (rendelenmiş)
? 300 gr
domates (rendelenmiş)
? 2,5 çorba kaşığı limon suyu
? 1/2 çay kaşığı tuz
? Karabiber
Tarifi:
Önceden fırını 170 dereceye getirip, ısıtın
Bir kapta 2 su bardağı suyu, maydanoz ve karanfili koyup, su yarı yarıya çekinceye kadar kaynatın, süzdürün
Zeytinyağı ya da ayçiçek yağını ilave edip karıştırın
Kefal balığı dilimlerini bir tepsiye dizin
Rendelenmiş domates ve soğanı balıkların üzerine dökün
Maydanoz suyu ? zeytinyağı karışımını da balıkların üzerine gezdirin
Tuz ve biberini serpin
Limon suyunu da dökün
Fırında balıklar pişinceye kadar yaklaşık 10 ? 12 dakika pişirin
Fırından alıp önceden ısıtılmış tabaklarda servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul