Yalnız Mesajı Göster

Oraletli Tatlı (:

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Oraletli Tatlı (:







Malzemeler:

limonlu jöle: 1 çay bardağı limonlu içecek tozu(orelet veya Tang),1 çay bardağı nişasta,
1 çay bardağı toz şeker,5 çay bardağı su bütün malzemeyi

bir kaba koyup koyu kıvam oluncaya kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz

daha sonra ıslattığımız bir borcama döküp kaşıkla düzeltiyoruz

üzerine kakaolu bisküvilerimizi diziyoruz

benim elimde sade bisküvi vardı onları kullandım

elmalı jöle: 1 çay bardağı elmalı içecek tozu,1 çay bardağı nişasta,

1 çay bardağı toz şeker,5 çay bardağı su aynı şekilde elmalı jölemizide

hazırlayıp bisküvilerin üzerine döküyoruz üzerine

bisküvilerden tekrar diziyoruz

kreması: 1 çay bardağı nişasta,1 çay bardağı toz şeker,5 çay bardağı süt

kremamızıda pişirip bisküvilerin üzerine döküyoruz tekrar

bir kat daha bisküvi dizip üzerine vişneli jölemizi hazırlıyoruz

vişneli jöle: 1 çay bardağı vişneli içecek tozu,1 çay bardağı toz şeker,

1 çay bardağı nişasta,5 çay bardağı su hazırladığımız vişneli jölemizi

bisküvlerin üzerine döküp hindistan ceviziyle süslüyoruz

dolapta 1-2 saat beklettikten sonra afiyetle yiyebiliriz

yaz için çok hafif ve güzel bir tatlı afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla