Yalnız Mesajı Göster

Patatesli İçli Köfte (6 Kişilik)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli İçli Köfte (6 Kişilik)




MALZEMELER

Dışı İçin:

3 Su Bardağı İnce Bulgur

Yeterince Su

1 Adet Yumurta

1-1,5 Çay Bardağı Un

Tuz

İçi İçin:

4 Adet Orta Boy Patates

1 Adet Orta Boy Soğan

1/2 Çay Bardağı Sıvıyağ

1 Demet Maydanoz

Tuz, Karabiber

1/2 Çay Kaşığı Salça

Köftelerin Sosu İçin:

1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ

1 Çorba Kaşığı Salça(Biber Salçası)

Pul Biber

HAZIRLANIŞI

İçin: Patatesleri haşlayalımKabuklarını soyup rendeleyelimSoğanları yemeklik doğrayıp,sıvı yağda pembeleştirelimSalçayı ilave edip,bir dakika daha kavuralımArdından ,incecik doğranmış patatesleri ve maydanozu ilave edelimTuz ve biberini ayarlayarak ateşten alalımDaha sonra kullanmak üzere bekletelimİnce bulguru yeterince sıcak su ile ıslatalım(kısırlık bulgur ıslatır gibi)Bulgur şişince,içine unu,yumurtayı ve tuzu ,ilave ederek uzun süre yoğuralım

Köfte hamurundan cevizden biraz daha irice parçalar koparıp önce elimizi ıslatarak yuvarlayalımSonra işaret parmağımız yardımıyla döndüre döndüre köftenin içini oyalımMümkün olduğunca ince oymaya özen gösterelimPatatesli içten yeterince koyup,köftenin ağız kısmını büzerek kapatalım(köftenin içine çok fazla patatesli harç doldurulmazyoksa pişerken çatlar)Bir tencereye yeterince su doldurup kaynatalımKöfteleri kaynayan suya atıp,5-6 dk haşlayalım Delikli kepçe ile çıkartalım

Köfteleri dilersek kızartalımSosu için,salçayı sıvı yağda iki dkkavuralımPul biber ilave ederek,ateşten alalımBu sosu ,köftelerin üzerine gezdirerek servis yapalım

Not: Bazı yörelerde ?simit? adı verilen, çiğ köftelik bulgurdan daha ince ve daha kepekli olan bir bulgurla yapılır Simit ile yapılırsa, içine un ve yumurta koyulmaz Sadece soğuk su ile yoğrulur Eğer çiğ köftelik bulgurdan yapacaksanız, tarifteki malzemeleri kullanın Ancak, elinizde yeterince şekil almıyorsa biraz daha un ilave edin

Alıntı Yaparak Cevapla