Konu
:
Hindi Rosto Yemek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hindi Rosto Yemek Tarifi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hindi Rosto Yemek Tarifi
Malzemeler
: ( 8 kişilik)
1 adet hindi rosto
10 adet taze patates
2 su bardağı Brüksel lahanası
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
2 diş sarmısak
1 kaşığı un
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı hardal Tuz, karabiber
Hazırlanışı
:
Patates, Brüksel lahanası ve havucu kaynayan suda 5 dakika haşlayın
Havuçları hamur kalıbıyla şekillendirin
Tavada sıvıyağı kızdırın
Dövülmüş sarmısak, Brüksel lahanası, havuc ve patatesleri 5 dakika seyin
Patatesleri ince kıyılmış maydanoza bulayın
Tavadan Brüksel lahanalarını ve havuçları çıkarın
Patateslerin üstüne kıyılmış maydanoz serpiştirip 3- 4 sefer karıştırın
Hindi rostoyu yıkayın
Tuz, karabiber ve hardalla her yanını ovun
Sığabileceği kadar bir tencerede 2 kaşık tereyağını eritin
Rostonun her tarafını çevirerek güzelce kızartın
Rostoyu bir kenara alıp, aynı tencerede ince kıyılmış soğanı ve sarmısağı sarartın
Tekrar rostoyu tencereye alın
Üzerine 2 su bardağı su koyarak tencerenin ağzını kapatın ve et iyice pişinceye dek ateşte tutun
Rostoyu dışarı alıp, unla karıştırdığınız suyu tencerede kalan et suyuna katın
Boza haline gelinceye dek pişirin
Eti dilimleyerek servis tabağına alın
Üzerine bu hazırlanan sosu gezdirin
Hazırladığınız sebze garnitürleriyle birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul