Yalnız Mesajı Göster

Dana Haşlama (Osmanlı Yemeklerı)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dana Haşlama (Osmanlı Yemeklerı)



Dana Haşlama tarifi

için Malzemeler :
  • 800gr Dana Eti
  • 150gr Havuç(1 Adet)
  • 150gr Patates(1 Adet)
  • 250gr Tereyağ
  • Tuz
  • 150gr Soğan(1 Adet)
  • 50gr Un
Dana Haşlama

yemeğinin hazırlanışı:

Etler 4 eşit parçaya bölünerek bir tencerede tereyağ, soğan ve tuz koyularak pişirilir
Pişmeye yakın havuç ve patates ilave edilerek, bir süre sonra yumurta sarısı, un ve limon karıştırılarak suya bağlanır
Maydanoz ilavesi ile servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla