Konu
:
Fasulyeli Et Güveç
Yalnız Mesajı Göster
Fasulyeli Et Güveç
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fasulyeli Et Güveç
içindekiler
2 soğan
400 gr dana eti
1 kırmızı dolmalık biber
1 çorba kaşığı sıvıyağ
750 ml et suyu
Yarım tatlı kaşığı kimyon
1-2 tatlı kaşığı rendelenmiş siyah turp
500 gr taze fasulye
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz
Karabiber
hazırlanışı
Soğanların kabuklarını soyup iri iri doğrayın
Eti temizleyip 2 cm büyüklüğünde kesin
Biberi temizleyip ikiye bölün
Çekirdeklerini ayıklayıp yıkayın ve şerit şerit doğrayın
Yağı tencerede kızdırın
Eti kısa bir süre, ama harlı ateşte her tarafını kızartın
Soğanları tencereye ekleyip kavurun
Ardından et suyunu, kimyon ve siyah turpu ilave edin
Tüm malzemeleri 75 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakın
Sürenin sonunda fasulye, biber ve kekiği ekleyip yemeği 15 dakika daha pişirin
Ardından tuz ve karabiberle tatlandırıp derin tabaklarda servis yapın
Arzu ederseniz et güveçin yanında baget ekmek veya pilav ikram edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul