Yalnız Mesajı Göster

Fasulyeli Et Güveç

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fasulyeli Et Güveç




içindekiler

2 soğan

400 gr dana eti

1 kırmızı dolmalık biber

1 çorba kaşığı sıvıyağ

750 ml et suyu

Yarım tatlı kaşığı kimyon

1-2 tatlı kaşığı rendelenmiş siyah turp

500 gr taze fasulye

1 tatlı kaşığı kekik

Tuz

Karabiber

hazırlanışı

Soğanların kabuklarını soyup iri iri doğrayın

Eti temizleyip 2 cm büyüklüğünde kesin

Biberi temizleyip ikiye bölün Çekirdeklerini ayıklayıp yıkayın ve şerit şerit doğrayın

Yağı tencerede kızdırın Eti kısa bir süre, ama harlı ateşte her tarafını kızartın

Soğanları tencereye ekleyip kavurun Ardından et suyunu, kimyon ve siyah turpu ilave edin

Tüm malzemeleri 75 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakın

Sürenin sonunda fasulye, biber ve kekiği ekleyip yemeği 15 dakika daha pişirin

Ardından tuz ve karabiberle tatlandırıp derin tabaklarda servis yapın

Arzu ederseniz et güveçin yanında baget ekmek veya pilav ikram edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla