Konu
:
Fasulyeli Gulaş
Yalnız Mesajı Göster
Fasulyeli Gulaş
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fasulyeli Gulaş
içindekiler
2 soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
500 gr dana kuşbaşı
1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
5 çorba kaşığı sirke
Tuz
Karabiber
1,5 lt et suyu
450 gr taze fasulye
500 gr patates
1 tatlı kaşığı kekik
4-5 çorba kaşığı süt kreması
hazırlanışı
Soğanı soyup ikiye böldükten sonra yarım ay halkalar halinde doğrayın
Sıvıyağı büyük ve derin bir tencerede kızdırın
Eti kızgın yağda sürekli karıştırarak iyice kavurun
İçine soğan ve kırmızı toz biberi ekleyin
Siraaai ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın
Et suyunu ekleyip, tencerenin kapağı kapalı olarak 70 dakika kadar pişirin
Bu arada fasulyeyi ayıklayıp ikiye böldükten sonra tuzlu suda 8-10 dakika kadar haşlayın
Ardından durulayıp suyunu süzün
Patatesin kabuklarını soyup yıkadıktan sonra büyüklüğe göre dörde veya altıya bölün
Etin pişme süresinin son 20 dakikasında patatesi kekikle birlikte ilave edin
Pişme süresinin son 10 dakikasında fasulyeyi de ekleyin
Tekrar tuz ve karabiberle tatlandırın
Gulaş piştikten sonra süt kremasını ekleyip bir kaç dakika dinlendirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul