Yalnız Mesajı Göster

Fasulyeli Gulaş

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fasulyeli Gulaş




içindekiler

2 soğan

2 çorba kaşığı sıvıyağ

500 gr dana kuşbaşı

1 çorba kaşığı kırmızı toz biber

5 çorba kaşığı sirke

Tuz

Karabiber

1,5 lt et suyu

450 gr taze fasulye

500 gr patates

1 tatlı kaşığı kekik

4-5 çorba kaşığı süt kreması

hazırlanışı

Soğanı soyup ikiye böldükten sonra yarım ay halkalar halinde doğrayın

Sıvıyağı büyük ve derin bir tencerede kızdırın Eti kızgın yağda sürekli karıştırarak iyice kavurun

İçine soğan ve kırmızı toz biberi ekleyin Siraaai ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın

Et suyunu ekleyip, tencerenin kapağı kapalı olarak 70 dakika kadar pişirin

Bu arada fasulyeyi ayıklayıp ikiye böldükten sonra tuzlu suda 8-10 dakika kadar haşlayın Ardından durulayıp suyunu süzün

Patatesin kabuklarını soyup yıkadıktan sonra büyüklüğe göre dörde veya altıya bölün

Etin pişme süresinin son 20 dakikasında patatesi kekikle birlikte ilave edin

Pişme süresinin son 10 dakikasında fasulyeyi de ekleyin Tekrar tuz ve karabiberle tatlandırın

Gulaş piştikten sonra süt kremasını ekleyip bir kaç dakika dinlendirin

Alıntı Yaparak Cevapla