Konu
:
Hibeş Yemek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hibeş Yemek Tarifi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hibeş Yemek Tarifi
Malzemeler
250 gr açık tahin,
2 adet limonun suyu
6 iri diş dövülmüş sarmısak
3 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
3 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı toz karabiber
2 çay kaşığı acı pul biber(isot olmaz)
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
HAZIRLANIşI
Tahinin tamamı derince bir kaba konur
Sayılan baharatlar ve tuz eklenir
önce limon suyunun yarısı eklenerek tahta kaşıkla iyice karıştırılır
Hibeş koyu bir hal alınca ılık su yavaş yavaş eklenerek karıştırılır
Böylece hardal kıvamı elde edilmeye çalışılır
Bunun için limon ve ılık sudan yararlanılır
Tahinin yağı hibeşin üzerinde yüzmememelidir
Damak zevkinize göre daha fazla sarmısak, limon ve acı pul biber konabilir
Yazın yapılması pek tavsiye edilmez
çünkü kuvvetli bir mezedir
sıcakta aşırı hararet yapar
Antalya'ya hasdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul