Yalnız Mesajı Göster

Almanya Mutfağı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Almanya Mutfağı



ACILI KIZARTMA ET (RHEINISHER)

Malzemeler:

Biftek 800 gr
Havuç 2 adet
Kereviz 100 gr
Maydanoz 1 demet
Soğan 2 adet
Kırmızı şarap sirkesi 1/4 lt
Defne yaprağı 2 adet
Yeni bahar tanesi 2 adet
Yağ 2 çorba kaşığı
Kırmızı şarap 1/4 lt
Çavdar kıtırı 100 gr
Kuru üzüm 50 gr
Tuz Karabiber
Şeker pekmezi 1 çay kaşığı
Ardıç tanesi 2 adet

Yapilisi:

Havuç, kereviz ve maydanozu küçük parçalar halinde doğrayın
Soğanı soyun ve halka halka doğrayın
Bir kapta sirke ve 1/2 lt Suyu kaynatın
Bunun içine sebzeleri, defne yaprağını, ardıç tanelerini ve yeni bahar tanelerini atarak 5 dakika haşlayın Bir tarafta soğumaya bırakın
Bifteği bir kaba koyun, soğuk sosu üzerine dökün ve üç gün buzdolabında bekletin
Kalan havucu ve soğanı soyun ve ince ince doğrayın
Bifteği süzgeçten geçirerek kurumasını bekleyin
Bifteği içinde beklettiğiniz sosu daha sonra kullanılmak üzere bir tarafta saklayın
Düdüklü tencerede yağı kızdırarak içinde havucu ve soğanı 2 dakika kavurun 1/4 lt Sos ve kırmızı şarabı bunun üzerine dökün ve çavdar kıtırını kırarak ekleyin
Düdüklü tencereyi kapatın ve pişirme gösterge çubuğu II Konuma gelene dek ısıtın Daha sonra ateşin altını kısarak 35-40 dakika pişirin
Tencerenin kendi kendine soğumasını bekleyin, eti çıkarın ve sıcak tutun
Sosu süzgeçten geçirerek dökün, kuru üzümleri ekleyin ve kremamsı bir hal alana kadar pişirin Daha sonra ete tuz, karabiber ve şeker pekmezi ekleyin
Sicak olarak servis yapin


Alıntı Yaparak Cevapla