Yalnız Mesajı Göster

Almanya Mutfağı

Eski 09-05-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Almanya Mutfağı



Apfelstrudel (Elmali Çörek)

Malzemeler:

Un 14 çorba kaşığı (125 gr)
Tuz Bir çimdik
Margarin 25 gr
Yumurta (Hafifçe çırpılmış) 1 adet
Sıcak su 3 çorba kaşığı
Tereyağı (erimiş) 1 çorba kaşığı
Elma (Soyulmuş, gobeği çıkarılmış ve ince ince dilimlenmiş) 1,5 kilo
Toz şeker 100 gr
Badem (Kıyılmış) 50 gr
Çekirdeksiz üzüm (Sultani) 50 gr
Ekmek kırıntısı 25 gr
Tarçın Yarım çay kaşığı

Yapilisi:

Unla tuzu derin bir kabın içine eleyin Margarini katın ve parmaklarınızla ezerek unla karıştırın Sonra yumurta ile sıcak suyu katarak katı bir hamur yapın Hamuru hafifçe unlanmış düz bir yere koyun ve iyice yoğurun Yoğurduğunuz hamuru naylon bir beze sararak ılık bir yerde 30 dakika süreyle dinlendirin Hamuru açacağınız yere düz bir tülbent serin üzerini iyice unlayın ve hamuru bu tülbentin üzerinde açın
Yufka halinde açılmış hamuru biraz daha inceltmek için, yufkayı tülbentiyle birlikte elinizin üst tarafına alın ve sağa sola çekiştirerek yayın
Hamurun soğumaması için çok hizli yapmalisiniz
Erimiş yağı yufkanın üzerine sürün, sonra ayrı bir yerde birbirine karıştırdığınız malzemeyi yufkanın üzerine eşit ölçülerde serin ve tülbentin yardımıyle yuvarlaya yuvarlaya sıkıca sarın
Hazırladığınız çöreği hafifçe yağlanmış bir tepsiye yerleştirin ve üzerini tekrar erimiş yağla yağlayın Daha Önceden 190 derece ısıtılmış fırında 40 dakika veya altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirin


Alıntı Yaparak Cevapla