Yalnız Mesajı Göster

Almanya Mutfağı

Eski 09-05-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Almanya Mutfağı



Elmali Sosis

Malzemeler:

İç yağı 25 gr
Sosis 700 gr
Elma 500 gr
Tereyağı 1 çorba kaşığı
Toz şeker 3,5 çorba kaşığı
Kuru üzüm 50 gr
Lahana turşusu (Servis için)

Yapilisi:

İçyağını genişçe bir kapta eritin ve sosisleri nar gibi kızartın
Elmaları soyun, göbeğini çıkartın ve dilimleyin
Yağı küçük bir tavada eritin ve elmaları atarak tavanın üstünü kapatın Elmaları, tavayı arada sırada sallayarak, ağır ateşte pişirin Elmalar piştikten sonra içine şekerle üzümü katın
Lahana turşusunu ısıtın
Elmaları bir servis tabağına sıralayın, üzerine kızarmış sosisleri yerleştirin, hemen sıcak servis yapın
Isıttığınız lahana turşusunu ayrı bir tabakta servis yapin


Alıntı Yaparak Cevapla