Yalnız Mesajı Göster

Almanya Mutfağı

Eski 09-05-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Almanya Mutfağı



Patatesli Frankfurter

Malzemeler

3 adet Frankfurter veya sucuk da olabilir (Frankfurter, Almanların en meşhur sosis türüdür)
1 yemek kaşığı margarin
2 adet orta boy soğan (ince halka şeklinde doğranacak)
1 adet yeşil dolmalık biber (halka şeklinde doğranacak)

Tarif

Önce soğanları ince halkalar halinde dilimleyelim Biberleri de temizleyip, yine çok ince halka şeklinde doğrayalım Öte yandan bir tencerede yağı eritip, önce toz kırmızı biberi ekleyip, hafifçe kavuralım Hemen soğan ve biberleri katıp, karıştırarak kavurmaya devam edelim Şimdi de sarmısağı ve domateslerle beraber salçayı da ekleyelim ve üzerine 3-4 bardak su ilave ederek, kaynamaya bırakalım Tuzunu da atalım
Bir tarafta da patatesleri tuzlu suda çok fazla olmamak şartıyla, yumuşayıncaya kadar haşlayalım Kabuklarını soyup, her birini dört parçaya ayıralım
En az 2 cm kalınlığında iri iri doğradığımız sosis ya da sucukları kaynayan soslu suyun içine aktaralım Patatesleri de kaynayan soslu suyun içine atalım ve hep birlikte 5-6 dakika pişirip, ocaktan alalım
Sıcak olarak servise sunalım


Alıntı Yaparak Cevapla