Yalnız Mesajı Göster

Afyon Usulü Taze Fasulye

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Afyon Usulü Taze Fasulye




içindekiler

Yarım kg taze fasulye

3-4 havuç

2 kuru soğan

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 kase yoğurt

Pul biber

hazırlanışı

Fasulyelerin kılçıklarını ayırıp verev doğrayın 2 litre kaynamış su ile yaklaşık 5 dakika haşlayın (Kapağı açık olmalı)

2 soğanı yemeklik ve havuçları ise verev doğrayın Soğanlarla havucu zeytinyağında kavurun

Fasulyelerin suyunu süzüp tencereye ilave edin Bir miktar daha kavurup yarım çay bardağı su ile fasulyeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin

Tuzunu ekleyip soğuyunca servis tabağına alın Üzerine yoğurt gezdirip pul biberle süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla