09-05-2012
|
#14
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Uslanmamdan Mutfak Menüsü
Türk Kahveli Parfe
malzemeler:
1 paket krem şanti, 6 yumurta, 1 bardak süt, 3 tatlı kaşığı toz şeker, 3 tatlı kaşığı kahve, 2 paket vanilya kremşantiyi soğuk süt ile çırpıyorsunuz altı yumurtanın sarılarını önce ayrı bir kapta çırpıyor, şeker, kahve ve vanilyayı ekleyerek tekrar çırpıyorsunuz yumurta aklarını kar haline gelene kadar çırpıp, tüm malzemeyi karıştırıyorsunuz derin bir kaba önce naylon döşeyip sonra karışımı boşaltıyorsunuz dipfrize koyup donduruyorsunuz ben üstüne hazır çikolata sosu yapıp döktüm siz isterseniz evde çikolata sosu yapıp da dökebilirsiniz gülriz sururi sosun sıcakken dökülmesi tavsiye ediyor yanlız bu durumda elinizi çabuk tutmanız gerekiyor çünkü parfe kısa sürede eriyebilir  
Kereviz Salatası
Malzemeler:
3 adet orta boy kereviz
4 adet ince havuç
15 adet küçük arpacık soğan
10 diş sarımsak
yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
3-4 adet portakalın suyu
1 adet limonun suyu
4 adet patates
1 tatlı kaşığı tuz
220 gr konserve mısır
üzeri için: kereviz yaprakları
Hazırlanması:
Arpacık soğanları, sarımsağı, zeytinyağını tencereye koyun
Havuçların kabuklarını soyun Fındık büyüklüğünde küp küp doğrayıp tencereye ilave edin Hepsini kavurun
Patatesleri küp küp doğrayıp tencereye ekleyin
Kerevizlerin kabuklarını soyup yıkayın Patateslerle aynı boyda doğrayıp hiç bekletmeden tencereye atın
Üzerine 1 limonun suyunu gezdirin
10 dakika orta harlı ateşte çevirerek kavurun Sıktığınız portakalların suyunu ilave edin
Kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin
Tuzunu ilave edin Salatayı piştiği tencerede soğutun
Soğuyunca servis tabağına alıp üzerine mısır serpin ve kereviz yapraklarıyla süsleyin
Fırında Sebzeli Tavuk

Malzemeler:
1 bütün piliç
1 limon
2 havuç
4 diş sarımsak
4-5 kuru soğan*
5-6 cherry domates*
yarım kg konserve bezelye
2 iri patates
kekik
karabiber
köri
pulbiber
tuz
zeytinyağı
*asıl tarifte arpacık soğan ve 1 büyük domates kullanılıyordu
Hazırlanması:
Tavuğu iyice yıkayıp limon suyuyla ovun Havuçları soyup büyük parçalara dilimleyin Patatesleri iri küpler halinde doğrayın Sarımsakları ve soğanları soyup ikiye bölün Bezeleyeleri ve domatesleri de ekelyerek tüm sebzeleri karıştırın
Baharatları, tuzu, zeytinyağını ve birkaç damla limon suyunu harmanlayarak tavuğun her tarafına bu karışımı sürün
Fırın poşetinin içini unlayın, tavuğu ve sebzeleri poşete yerleştirin Poşeti birkaç yerinden delip ağzını sıkıca kapatın Önceden ısınmış 210C fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin Pişince poşetten çıkarıp birkaç dakika daha fırında tutun (böylece tavuğun üzeri de kızarmış olacaktır )
|
|
|