Yalnız Mesajı Göster

Uslanmamdan Mutfak Menüsü

Eski 09-05-2012   #19
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Uslanmamdan Mutfak Menüsü




Ekşili Terbiyeli Köfte



malzemeler:

köfte harcı:
500g kıyma
1 çay bardağından biraz az pirinç
1 yumurta
2 dilim bayat ekmek içi, ufalanmış
1 tatlı kaşığı karbiber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
tepsiye serpmek için:
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı maydanoz, doğranmış
terbiyesi:
2 yumurtanın sarısı
1 limonun suyu
köftelerin hazırlanması:

1 harç için belirtilen malzemeleri iyice yoğurup köfte hamurunu elde edin bu hamurdan cevizden az küçük parçalar koparıp toplar yapın ve bu topları un + maydanoz serpilmiş tepsiye dizin

2 bir tencereye 1,5 litre kaynamış su ve tuz koyun köfteleri suya ilave edip pirinçler uzayana kadar -yaklaşık 15 dakika- pişirin

terbiyesinin hazırlanması:

1 2 yumurtanın sarısını ve 1 limonun suyunu tel ile iyice çırpın yumurtalı limonlu karışıma azar azar köftenin suyundan iki kepçe -çırpmaya devam ederek- ilave edin daha sonra bu terbiyeyi köftelere karıştırarak ekleyin bir iki taşım kaynatıp servis yapın

Lahana Dolması



malzemeler:

1 adet orta boy lahana
içi:
300g kıyma
4 büyük baş kuru soğan
yarım demet maydanoz
1 su bardağı pirinç
yarım yemek kaşığı domates salçası
tuz
karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nane
ayrıca:
yarım çay bardağı zeytinyağı
yarım yemek kaşığı domates salçası
kaynamış su
hazırlanması:

1 lahananın tersini çevirip koçan kısmını bıçakla koni şeklinde keserek çıkartın yapraklarını tek tek ayırın

2 derin bir tencereye su ve 2 tatlı kaşığı tuz koyup kaynatın kaynayan suda lahanaları 1-2 dakika bekleterek -3 partide- kaynatın daha sonra bunları süzgece alıp soğumaya bırakın bu arada belirtilen malzemeleri karıştırıp dolma içini hazırlayın

3 sarma işlemine gelince lahananın yapraklarındaki sert damar kısmını bıçakla kesin çıkan damarları -sarmalar tencerenin altına yapışmasın diye- tencerenin tabanına yayın yapraklardan bir avuç büyüklüğünde parçalar alıp bir ucuna dolmalık içten bir tatlı kaşığı koyun yaprağın yan kenarlarından birini kapatıp biraz sarın, sonra öbür kenarı da büküp rulo şeklinde tamamen sarın -sert kısımlar bazen bükülmeyebilir ama sorun değil, yine de içi taşmıyor-

4 tüm sarmaları tencereye dizin üzerlerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin yarım yemek kaşığı domates salçasını bir kase suda ezerek sarmaların üzerine dökün ayrıca sarmalarla yüze yüz gelecek biçimde kaynamış su ekleyin üzerlerine tencereye oturacak biçimde bir tabak kapatın (böylece sarmalar üste çıkamaz) su kaynadıktan sonra ateşi orta hararete getirip pirinçler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 20 dakika)

Meyvalı Tart



tart malzemeleri:
200 gr yumuşak margarin
1 adet yumurta
1 kahve fincanı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2-3 çorba kaşığı pudra şekeri
alabildiği kadar un

kreması için:
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
yarım paket labne peyniri
2 su bardağı süt

üzerine:
dilediğiniz meyveler ve isterseniz kuruyemişler, dekoratif şekerler ve damla çikolata
Hazırlanması:
1 geniş bir hamur yoğurma kabına 200 gr yumuşak margarini, 1 adet yumurtayı, 1 kahve fincanı yoğurdu, 1 paket vanilyayı ve 1 paket kabartma tozunu, 2-3 çorba kaşığı pudra şekerini ve alabildiği kadar unu karıştırın malzemeler özleşene ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun

2 Hamurun dörtte birini ayırın büyük parçayı yağladığınız tart kalıbına yayın ayırdığınız küçük hamur parçasını saç örgüsü haline getirin hamurun çevresini bu süs ile çevirin

3 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin

4 krema için, 3 çorba kaşığı unu, 3 çorba kaşığı şekeri, 1 adet yumurtayı, 1 paket vanilyayi ve yarım paket labne peynirini küçük bir kapta karıştırın sonra üzerine yavaş yavaş süt ilave ederek pişirin

5 soğuttuğunuz tartın üzerine krema yayın üzerine meyve dilimleri süsleyin dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla