Yalnız Mesajı Göster

Uslanmamdan Mutfak Menüsü

Eski 09-05-2012   #22
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Uslanmamdan Mutfak Menüsü




Şekerpare



malzemeler:

şekerpare için:
1 paket margarin, oda sıcaklığında
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yumurta
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

şerbeti için:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu

üzerlerine:
fındık içi

Şekerparelerin hazırlanması:
1 1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin)

2 Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin

3 Önceden ısıtılmış fırında pişirin

Şerbetin hazırlanması:
1 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın

2 Ateşten alıp ılıtın

3 Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin

4 Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin

Fırında Kuzu İncik



malzemeler:

6-7 adet kuzu incik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 kuru soğan
5-6 adet sivribiber
2 adet domates
10-15 fasulye
2 havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
karabiber
5-6 defne yaprağı
5-6 diş sarımsak
hazırlanması:

1 soğanları yemeklik doğrayın 2 yemek kaşığı zeytinyağında öldürün kuzu incikleri yıkayp tencereye ilave edin sivribiberleri ve halka halka doğranmış havuçları ekleyip 5-10 dakika çevirin etler suyunu çekene kadar pişirin

2 kabukları soyulup fındık büyülüğünde doğranmış domatesleri ve salçayı ilave edin 2-3 kez karıştırın 1,5-2 su bardağı kaynamış suyu koyun temizlenip ikiye bölünmüş fasulyeleri tencereye ekleyin etler yumuşayana kadar (30-40 dakika) pişirin

3 tenceredekileri bir fırın kabına dökün üzerine defne yaprağı, tuz, karabiber ve sarımsak ekleyip 250C'de 15 dakika pişirin

Patlıcan Salatası



2 kg patlıcan, 4 orta boy domates ve 4 kırmızıbiberi fırın telinin üzerine yerleştiriyorsunuz teli ızgara bölümüne, altındaki sıraya da bir fırın tepsisi koyuyorsunuz (sebzeler közlenirken suları damlayabilir) sebzeleri arada çevirerek ızgara ayarındaki 250C'de közliyorsunuz közlenince hepsini soyup doğruyor ve sularını süzüyorsunuz bunları 3 diş doğranmış sarımsak, yeşil soğan, maydanoz, dereotu, limon ve yağ ile karıştırıyorsunuz

Alıntı Yaparak Cevapla