Yalnız Mesajı Göster

Uslanmamdan Mutfak Menüsü

Eski 09-05-2012   #23
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Uslanmamdan Mutfak Menüsü




Kişnişli Ve Zeytinli Kereviz Salatası



malzemeler:

1/4 su bardağı sızma zeytinyağı
3 yemek kaşığı su
2 silme yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tutam kişniş tohumu
1 defne yaprağı
2 orta boy kereviz
1-2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
3-4 büyük marul yaprağı
yarım su bardağı zeytin
hazırlanması:

1 zeytinyağını, suyu, şekeri, tuzu, kişniş tohumlarını ve defne yaprağını geniş ve derin bir tencereye koyun şekeri eritmek için karıştırın ardından büyük parçalara ayrılmış kerevizi tencereye ilave edin

2 kısık ateşe kapağı kapalı biçimde yerleştirin bir kez karıştırarak 5-6 dakika pişirin kapağı açın, su buharlaşana, kereviz de hafif yumuşayana kadar karıştırarak pişirin (yaklaşık 10 dakika) kerevizlerin kararmalarına dikkat edin

3 tencereyi ateşten alın limon suyunu ilave edin kerevizi ılık veya soğuk servis edebilirsiniz ancak soğuk servis yapacaksanız limon suyunu kontrol edin, zira az gelebilir

4 bir tabağa marulları yerleştirin kerevizleri tabağa alıp zeytin ile servis yapın

Portakal Ve Fındıklı Halka



malzemeler:

4-4,5 su bardağı un
1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
1 tutam tuz
2 yumurta
4 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı fındık
1 adet portakal
1 paketten biraz az kabartma tozu
üzerine: pudra şekeri
unu bir kaba eleyin
pudra şekerini, tuzu ve kabartma tozunu ekleyin
kabın bir kenarında (veya ayrı bir kapta) tereyağını ve yumurtaları çırpın
fındığı dövün ve tereyağlı karışıma ekleyin
portakalın kabuğunu rendeleyip ekleyin
bu karışımı unla karıştırın hamuru yoğurun
ekmek tahtasının üzerinde hamurundan cevizden biraz daha ufak parçalar koparıp halka şekli verin
tepsiye dizip 180C'de üzerleri hafif kızarana kadar pişirin (bembeyaz olmasınlar)
pudra şekeri serperek servis yapın

Fırında Beşamel Soslu Tavuk



Malzemeler:

2 büyük soğan
1 diş sarımsak
yarım bardak zeytinyağı
4 orta boy domates, soyulup doğranmış
1 tatlı kaşığı kuru nane (ya da varsa taze kekik+adaçayı)
2 büyük patlıcan
4 büyük kabak
3 dolmalık kırmızı biber
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı krema
3 büyük yumurta
2 bardak parmesan peyniri (veya çerkez peyniri gibi sert bir peynir)
tuz
karabiber
Hazırlanması:

Patlıcanları alacalı soyun Patlıcan, kabak ve dolmalık biberleri halka halka doğrayın Yarım su bardağından 2 kaşık eksik zeytinyağını üzerlerine gezdirin Hepsini folyo serilmiş 2 tepsiye alın, tepsileri fırının üstten ve alttan üçüncü sıralarına koyup 230C'de 20 dakika közleyin (10 dakika sonunda tepsilerin yerlerini değiştirip közlemeye devam edin)
Sebzeler közlenirken soğanları yemeklik doğrayın Geniş bir tavaya soğanı, 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve biraz tuzu koyun Tavanın kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak kısık ateşte 15 dakika pişirin 15 dakika sonunda doğradığınız sarımsağı ilave edip kapağı kaldırarak soğanın saldığı tüm suyu çekmesini sağlayın Domatesleri ekleyip kısık ateşte yoğun bir domatesli sos elde edene kadar pişirmeye devam edin Piştikten sonra ılınmaya bırakın
Sebzelerinizi bu arada fırından çıkartıp kağıt havlu serilmiş mutfak tepsilerinin üzerine alın (sebzelerin sulu olmamaları lazım)
Domatesli sosunuz ılınırken beşamel sosu hazırlayın Tereyağını tavada eritin Unu ilave edip 3 dakika boyunca karıştırın Sütü ve kremayı ekleyip devamlı karıştırarak kaynamasını sağlayın Kaynayınca altını kısıp 2 dakika daha karıştırın Daha sonra 5 dakika ılınmasını sağlayın 5 dakika sonunda yumurtaları, peynirin üçte ikisini, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın
Fırını 200C'ye getirin Fırın kabınızı yağlayıp patlıcanları kabınıza dizin Üzerlerine çok az tuz, karabiber serpin Patlıcanların üzerine domates sosunu yayın Domates sosunun üzerine beşamel sosun üçte ikisini yayın Beşamel sosun üzerine kabakları ve biberleri dizin Kalan beşamel sosu üzerlerine dökün ve ayırdığınız peyniri beşamel sosun üzerine serpin Yemeğinizi ısınmış fırında 35 dakika pişirin, servis yapmadan önce 10 dakika oda sıcaklığında bekletin

Alıntı Yaparak Cevapla