Yalnız Mesajı Göster

Uslanmamdan Mutfak Menüsü

Eski 09-05-2012   #27
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Uslanmamdan Mutfak Menüsü




Ballı Kule

malzemeler:

1 poşet muzlu puding
1 poşet kakaolu puding
6 su bardağı süt
1 çay bardağı bal
1 limon kabuğunun rendesi
2 yemek kaşığı limon suyu
hazırlanması:

1 poşet muzlu pudingi 3 su bardağı süt ile pişirin ve 5-6 cam kaseye paylaştırıp ılıtın (kaseler hafif ıslak olurlarsa pudingleri daha kolay çıkarabilirsiniz)
1 poşet kakaolu pudingi 3 su bardağı süt ile pişirip muzlu pudinglerin üzerine dökün ve buzdolabında 3 saat bekletin
1 çay bardağı balın içine 1 limon kabuğu rendesi ile 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyip ocakta eritin kaynamaya başladığında 4-5 saniye daha tutun ve ocaktan alın
pudingleri tabaklara ters çevirip üzerlerine ballı sos dökerek servis yapın

Kuru Bamya

malzemeler:

100gr kuru bamya
1,5 limonun suyu
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 baş kuru soğan, yemeklik doğranmış
2 sivribiber, doğranmış
1 havuç, küp küp doğranmış
2 domates, kabukları soyulup küp küp doğranmış
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1-1,5 litre su
150-200gr kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
hazırlanması:

bir tencereye 1,5 lt suyu, 100gr bamyayı, yarım limonun suyunu ve 2 yemek kaşığı siraaai koyun bamyaları haşlayıp suyunu süzün ve iplerinden ayırın
bir tencerede soğan, biber ve havuçları 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun
domatesleri ve salçayı ekleyip domatesler ölene kadar kavurun
tencereye 1-1,5 litre suyu ve1 limonun suyunu ekleyip kaynamaya bırakın su kaynarken diğer yandan kıyma tuz ve karabiber ile fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın
köfteleri kaynayan suya atıp bir taşım kaynatın kaynayınca bamyaları ekleyin bamyalar yumuşayana kadar pişirip (yaklaşık 15 dakika) 1 tatlı kaşığı tuz ilavesi ile servis yapın
eğer normal bir günde yenecekse bu yemek ana yemek olarak servis yapılabilir bir davette de ara yemek olarak sunulabilir

Karakız Köfteli Karnabahar Salatası

malzemeler:

1 orta boy karnabahar, çiçeklerine ayrılıp tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlanmış
köfte malzemeleri:
2 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı kaynar su
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 yumurta akı
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru nane
pul biber
dereotu
ayrıca:
sarımsaklı yoğurt
hazırlanması:

Geniş bir kapta bulgura kaynar suyu döküp üzerini kapatın
20 dakika sonra -bulgurlar kabarınca- diğer köfte malzemeleriyle karıştırıp, yoğurun
Karışımdan küçük toplar yapıp dağılmamaları için buzdolabında 15-20 dakika bekletin
Daha sonra köfteleri kaynar suda 3-4 dakika haşlayın Haşladıklarınızı sudan alıp servis tabağına koyun
Haşlanmış karnabaharları ve köfteleri üzerlerini kaplayacak kadar sarımsaklı yoğurt ile karıştırıp servis tabağına alın
Üzerini pul biber ve dereotu ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla