Yalnız Mesajı Göster

Uslanmamdan Mutfak Menüsü

Eski 09-05-2012   #28
Prof. Dr. Sinsi

Uslanmamdan Mutfak Menüsü

Hazır Yufkadan Kol Böreği

malzemeler:

4 yufka
1,5 su bardağı süt
1 yumurta
3 yemek kaşığı zeytinyağı
beyaz peynir
kıyılmış maydanoz
1 yumurtanın sarısı
çörek otu
not: peynirli maydanozlu iç yerine patatesli veya kıymalı iç de hazırlayabilirsiniz

hazırlanması:

süt, yumurta ve yağı bir kaseye alıp çırpın
ezilmiş beyaz peyniri ve kıyılmış maydanozu ayrı bir tabakta karıştırın
yufkanın birini masaya yayın yarısına kadar harçtan sürün diğer yarısını yufkanın dörtte üçünü kaplayacak şekilde kapatın aynı harçtan onun da üzerine sürün
peynirli içi yufkanın üzerine yayın yufkanın kenarlarını içe doğru kıvırıp yufkayı rulo şeklinde sarın ruloyu ortadan ikiye kesin ve yağlanmış tepsiye yanyana dizin aynı işlemi diğer üç yufka içinde yapın sütlü harçtan arttıysa ruloların üzerine sürün bir yumurtanın sarısını çırpıp ruloların üzerine sürün çörek otu serpip börekler kızarana kadar pişirin

Havuçlu Kek

Malzemeler:
Kek Harcı:
5 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı rendelenmiş havuç, yıkanıp kabuğu kazınmış
1 su bardağı ceviz, irice dövülmüş (ceviz yoksa fındık da olur)
2 su bardağı un
1,5 tatlı kaşığı tarçın
1 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
Üzerine sermek için:
Pudra şekeri
Hazırlanışı:
1 Geniş ve derin bir kaba yumurtaları kırın 1,5 su bardağı şekeri ekleyip (şeker tamamen eriyene kadar) mikserin en yüksek hız ayarıyla karıştırın

2 1 su bardağı rendelenmiş havucu ve 1 su bardağı dövülmüş cevizi ekleyip karıştırmaya devam edin

3 Unu ve tarçını ekleyip tamamen özleşmelerini sağlayın

4 1 paket kabartma tozunu ekleyip, en düşük hız ayarında 2-3 kez karıştırın

5 Fırını kek ayarında 175C'ye getirin Kek kalıbının tüm iç yüzeyini fırça yardımıyla sıvıyağ ile yağlayın (Ben altılı kek kalıbımı kullandım)

6 Harcı kalıbın içine boşaltın Kalıbı fırına yerleştirip kekin içi tamamen pişene kadar pişirin Kek pişince kalıbından çıkartmadan biraz soğumasını bekleyin (sıcakken tabanına yapışabiliyor) Soğuduktan sonra üzerine elek ile pudra şekeri serpin (sıcakken serperseniz pudra şekeri erir)

Un Kurabiyesi

Malzemeler:

1 paket margarin, oda sıcaklığında (ben tereyağı kullandım)
1 kahve fincanı sıvıyağ
3 kaşık pudra şekeri
4 kaşık buğday nişastası
Alabildiği kadar un (4,5 - 5 bardak)
1 çay bardağı pudra şekeri (Üzeri için)
Hazırlanması:

Margarin, sıvıyağ ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştırın Nişasta ve unu ekleyerek hamuru yoğurun
Daha sonra hamurdan uygun büyüklükte parçalar koparıp rulo şekline getirin ve bıçakla verev şeklinde kesin ve üzerine bıçakla 2 çizik atın (ben yuvarladım)
Önceden ısıtılmış 160C fırında beyaz kalacak şekilde pişirin Fırından çıkınca pudra şekerine bulayın

Alıntı Yaparak Cevapla