Konu
:
Uslanmamdan Mutfak Menüsü
Yalnız Mesajı Göster
Uslanmamdan Mutfak Menüsü
09-05-2012
#
31
Prof. Dr. Sinsi
Uslanmamdan Mutfak Menüsü
Elmalı Kurabiye
Hazırlanışı
kurabiye hamuru için 1 bardak yoğurt, 1 bardak toz şeker, 1 paket margarin (250 gr, eritilmiş), 1 yumurta, 1 paketten 1 çay kaşığı az kabartma tozu ve un gerekiyor
önce un hariç tüm malzemeleri karıştırıyor sonra kıvamı buluncaya kadar unu azar azar eliyorsunuz
kıvamı tutunca iyice yoğuruyorsunuz
bu kurabiye hamurunun çok fazla yoğurulması gerekiyormuş
yoğurduktan sonra üzerini örtüp içini hazırlamaya başlıyorsunuz
bir tavaya 3 elmayı rendeleyip, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı tarçın ilave ederek pişiriyorsunuz
pişince yarım su bardağından biraz az dövülmüş ceviz ekliyorsunuz
hamuru üç bezeye ayırıp her bir bezeyi orta boy pizza hamuru genişliğinde açıyorsunuz
(hamur ne çok ince ne de çok kalın olsun) herbirini 8 eşit üçgene bölüp geniş taraflarına 1 tatlı kaşığı kadar elmalı içten koyuyorsunuz
üçgenleri sarıp kıvrılan kenarları üste gelecek şekilde tepsiye diziyor ve üstlerine birşey sürmeden 170C'de hafif pembeleşene kadar pişiriyorsunuz
biraz soğuyunca üzerlerine pudra şekeri serpiyorsunuz
(pişerken kenarları hemen kahverengi olmaya başlarsa 150C'ye getirip öyle pişirin
İsveç Köftesi
Malzemeler:
500gr kıyma
1 kuru soğan, robotta kıyılmış
1 su bardağı tuzsuz lor
3 yemek kaşığı süt
2 dilim bayat ekmek içi
1,5 tatlı kaşığı tuz
karabiber
1/2 tatlı kaşığı yenibahar + 1/2 tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı sıvıyağ
sosu için:
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı et suyu
üzerine:
1/4 su bardağı maydanoz
Hazırlanması:
Lor peynirini süt ile iyice ezin
Eğer hala katıysa kaşıkla azar azar süt ekleyin
Köfte malzemelerini de ekleyip hepsini iyice yoğurun
Harçtan parçalar koparıp yuvarlayın
Köfteleri tepsiye koyup buzdolabında 30 dakika bekletin
Sıvıyağı tavada ısıtın
Köfteleri çevirerek 6 dakika kadar pişirin
Pişen köfteleri kapaklı bir kaba alıp sıcak kalmalarını sağlayın
Tavadaki yağı ve köfte parçalarını süzün
Siraaai aynı tavaya koyup neredeyse buharlaşana kadar ısıtın
Unu ve et suyunu ilave edin
Karıştırarak 8-10 dakika koyulaşana kadar pişirin
Sosu tel bir süzgeçten geçirin
Köfteleri sos ve maydanoz ile servis yapın
* isterseniz sos eklemeden de servis yapabilirsiniz
Kuzu Kulağı Salatası
kuzukulağı otunu zeytinyağı+limon+sarımsak sosu ile karıştırıp ceviz ve kurutulmuş domateslerle servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul