Yalnız Mesajı Göster

Uslanmamdan Mutfak Menüsü

Eski 09-05-2012   #31
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Uslanmamdan Mutfak Menüsü




Elmalı Kurabiye



Hazırlanışı

kurabiye hamuru için 1 bardak yoğurt, 1 bardak toz şeker, 1 paket margarin (250 gr, eritilmiş), 1 yumurta, 1 paketten 1 çay kaşığı az kabartma tozu ve un gerekiyor önce un hariç tüm malzemeleri karıştırıyor sonra kıvamı buluncaya kadar unu azar azar eliyorsunuz kıvamı tutunca iyice yoğuruyorsunuz bu kurabiye hamurunun çok fazla yoğurulması gerekiyormuş yoğurduktan sonra üzerini örtüp içini hazırlamaya başlıyorsunuz bir tavaya 3 elmayı rendeleyip, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı tarçın ilave ederek pişiriyorsunuz pişince yarım su bardağından biraz az dövülmüş ceviz ekliyorsunuz

hamuru üç bezeye ayırıp her bir bezeyi orta boy pizza hamuru genişliğinde açıyorsunuz (hamur ne çok ince ne de çok kalın olsun) herbirini 8 eşit üçgene bölüp geniş taraflarına 1 tatlı kaşığı kadar elmalı içten koyuyorsunuz üçgenleri sarıp kıvrılan kenarları üste gelecek şekilde tepsiye diziyor ve üstlerine birşey sürmeden 170C'de hafif pembeleşene kadar pişiriyorsunuz biraz soğuyunca üzerlerine pudra şekeri serpiyorsunuz (pişerken kenarları hemen kahverengi olmaya başlarsa 150C'ye getirip öyle pişirin

İsveç Köftesi

Malzemeler:

500gr kıyma
1 kuru soğan, robotta kıyılmış
1 su bardağı tuzsuz lor
3 yemek kaşığı süt
2 dilim bayat ekmek içi
1,5 tatlı kaşığı tuz
karabiber
1/2 tatlı kaşığı yenibahar + 1/2 tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı sıvıyağ
sosu için:
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı et suyu
üzerine:
1/4 su bardağı maydanoz
Hazırlanması:

Lor peynirini süt ile iyice ezin Eğer hala katıysa kaşıkla azar azar süt ekleyin Köfte malzemelerini de ekleyip hepsini iyice yoğurun Harçtan parçalar koparıp yuvarlayın Köfteleri tepsiye koyup buzdolabında 30 dakika bekletin
Sıvıyağı tavada ısıtın Köfteleri çevirerek 6 dakika kadar pişirin Pişen köfteleri kapaklı bir kaba alıp sıcak kalmalarını sağlayın
Tavadaki yağı ve köfte parçalarını süzün Siraaai aynı tavaya koyup neredeyse buharlaşana kadar ısıtın Unu ve et suyunu ilave edin Karıştırarak 8-10 dakika koyulaşana kadar pişirin Sosu tel bir süzgeçten geçirin Köfteleri sos ve maydanoz ile servis yapın

* isterseniz sos eklemeden de servis yapabilirsiniz

Kuzu Kulağı Salatası



kuzukulağı otunu zeytinyağı+limon+sarımsak sosu ile karıştırıp ceviz ve kurutulmuş domateslerle servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla