Yalnız Mesajı Göster

Uslanmamdan Mutfak Menüsü

Eski 09-05-2012   #32
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Uslanmamdan Mutfak Menüsü




Düğmeli Kurabiye



Malzemeler:
180 gr tereyağı, oda sıcaklığında, dörtte üç su bardağı toz şeker, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı vanilya, 2 su bardağı kekun (ya da 2 su bardağı un + 1 paket kabartma tozu), 2 veya 3 yemek kaşığı kayısı reçeli, 2 veya 3 yemek kaşığı ahududu reçeli

Yapılışı:
Fırını 155 C’ye getirin İki fırın tepsisine yağlı kâğıt serin Tereyağı ve şekeri iyice birbirine yedirin Varsa bunun için mikserinizin düz başlığını kullanın Yumurtayı ve vanilyayı ekleyip karıştırın Unu ilave edip özleşene kadar karıştırın Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın Elinizle yuvarlayarak tepsiye dizin Her bir kurabiyenin ortasına işaret parmağınızla bir miktar bastırın (Hamurun derinliğini ortalayacak kadar) Oluşan boşluklara 1 çay kaşığı reçel doldurun Birinci tepsiyi fırının orta gözüne koyup 12 dakika pişirin Pişince fırın teline alıp soğutun, aynı işlemi ikinci tepsi içinde gerçekleştirin Hepsi soğuyunca servis tabağına alın

Patatesli Bulgur Köftesi

Malzemeler

Köfte hamuru için:
1 su bardağı yarma
1 su bardağı köftelik bulgur
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı ılık su
İç harcı için:
6 adet orta boy patates
1 baş kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Haşlamak için:
2 veya 2,5 litre kaynamış su
1 yemek kaşığı tuz
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı pul biber
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak

Hazırlanması:

Patatesleri haşlayın Patates haşlanırken yarma, bulgur, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1,5 su bardağı suyu derin bir kaba alın Üzerini folyoyla kapatıp yarma ve bulgur suyu tamamen çekene kadar-yaklaşık 45 dakika- bekletin
Patatesler soğuyunca rendeleyip tuz ile karıştırın Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun Pembeleşince pul biber ile karıştırın Patatesi ve pul biberli soğanı iyice birbirine yedirin
Suyu tamamen çeken yarma ve bulguru 15-20 dakika yoğurarak -arada unu serpiştirerek- hamur haline getirin
Köfte hamurundan cevizden büyük, yumurtadan küçük parçalar koparın Kopardığınız parçaları önce kurabiye gibi yuvarlayın, ardından avucunuzun içinde düzelterek açın Ortalarına patatesli harçtan 1 tatlı kaşığı koyun ve parmaklarınızla bohça gibi büzerek kapatın
İki elinizle hafifçe yuvarlayarak köftenize oval şekli verin
Tüm köfteleri bu şekilde kapatın Haşlamak için derin bir tencereye suyu ve tuzu koyup kaynatın Kaynayınca köfteleri 2 parti halinde 12-13 dakika haşlayın
Tereyağını kızdırıp pul biberle karıştırın Sarımsağı dövüp yoğurda ekleyin Haşladığınız köfteleri servis tabağına alıp üzerlerine yoğurt ve sos dökerek servis yapın

Mantar Çorbası



malzemeler:

500g kültür mantarı
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
1lt soğuk su
tuz
1,5 su bardağı süt
hazırlanması:

1 mantarları yıkayıp küçüklerini ikiye, büyüklerini dörde bölün hepsini ince ince doğrayın

2 orta boy bir tencerede yağı ve unu kavurun kavrulunca tencereye suyu ekleyin ve blendır yardımıyla karıştırın su kaynayınca mantarları ve tuzu ilave edip yaklaşık 20 dakika pişirin

3 piştikten sonra sütü ekleyin 1 taşım kaynatıp altını kapatın taze çekilmiş karabiber ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla