09-05-2012
|
#33
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Uslanmamdan Mutfak Menüsü
Etimekli Tatlı

malzemeler:
10-12 tuzsuz etimek, 2 su bardağı toz şeker, 750 gr süt, 3 tepeleme yemek kaşığı un, 2 paket vanilya, 2 su bardağı süt (750 gr'dan ayrıca), 2 paket krem şanti, 2 su bardağı su, hindistan cevizi
Yapılışı
etimekleri dikdörtgen bir borcama dizin 2 su bardağı toz şekeri tencerede biraz yakın 2 su bardağı kaynar suyu tencereye ekleyin ve bu karışımı sıcakken etimeklerin üzerine dökün 750 gr sütü un ve vanilya ilavesiyle muhallebi gibi pişirin etimeklerin üzerine sürün 2 su bardağı sütle krem şanti hazırlayın, en üst kata da bu krem şantiyi sürün hindistan ceviziyle süsleyin  
Gül Böreği
malzemeler:
4 yufka, yarım kg kıyma, 1 demet maydanoz, tuz, karabiber, pulbiber harcı için gerekenler: 1,5 su bardağı yoğurt, 2 yumurta, 1 çay bardağı sıvıyağ, yarım paket kabartma tozu
Hazırlanışı
önce harcı karıştırın kıymayı çok az yağla bıraktığı suyu çekene kadar pişirin maydanoz ve baharatlarla kıymayı karıştırın yufkaları üstüste serip dört eşit parçaya bölün (üçgen şeklinde) en üsttekinin üzerine fırça ile yoğurtlu harçtan sürün geniş olan uca bir yemek kaşığı kıymalı içten serip rulo haline getirin rulonun üzerine de yoğurtlu harç sürüp gül şeklinde sarın tüm yufkalar için aynı işlemi uygulayıp börekleri yarım saat dinlendirin üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200C fırında pişirin
Patates Salatası

Hazırlanışı
bir kilo patatesi ve üç havucu haşlayın suyunu süzüp püre makinası ile ezin (makina olmazsa iyi olmuyormuş) içine iki yemek kaşığı tereyağını eritmeden koyun pürenin sıcaklığı ile erisin diğer tarafta maydanoz, dereotu ve taze soğanı ince ince kıyıp püreye ekleyin tuz, bir limonun suyu ve karabiber ilave edip hepsini bibrbirine yedirin servis tabağının dibine maydanoz serpin püreden yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp top şekli verin hepsini tabağa yerleştirin üzerlerine biraz daha maydanoz serpip servis yapın  
|
|
|