Yalnız Mesajı Göster

Uslanmamdan Mutfak Menüsü

Eski 09-05-2012   #34
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Uslanmamdan Mutfak Menüsü




Çilek Reçeli



malzemeler:

1 kg çilek
1 kg toz şeker (4 su bardağı)
yarım limonun suyu

hazırlanması:

1 çilekleri bir kaptan diğerine aktararak birkaç kez yıkayın saplarını koparıp derin bir tencereye alın ve üzerlerine 4 su bardağı toz şekeri dökün

2 tencerenin kapağını kapatıp 1,5-2 gün bu halde bekletin (şekerler tamamen erimiş, çilekler de bıraktıkları suyun içinde yüzüyor olmalılar)

3 beklettikten sonra tencereye orta hararetli ateşin üzerine koyun ve reçeli yaklaşık yarım saat/45 dakika kaynatın (olup olmadığını anlamak için bir damla reçeli porselen bir tabağa damlatın tabağı eğdiğinizde reçel akmıyorsa olmuş demektir)

4 reçel olduktan sonra limon suyunu ekleyin ve 1-2 taşım daha kaynatın oluşan köpükleri kevgirle alın reçeli cam kavanozlara aktarıp soğutun

Zeytinyağlı Sarımsaklı Ve Kırmızı Biberli Makarna



malzemeler:

225 gr makarna
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 diş sarımsak, doğranmış
1 kırmızı biber, doğranmış
taze öğütülmüş karabiber
hazırlanması:

1 makarnayı haşlayın zeytinyağını tavada ısıtın ısınınca sarımsakları, kırmızı biberleri ve karabiberi ekleyin 2 dakika kadar pişirip tavanın altını kapatın

2 makarna haşlanınca süzüp tavadaki zeytinyağlı karışımla karıştırın iyice karıştırıp sıcak servis yapın

Terbiyeli Köfte



malzemeler:

köfte malzemeleri:
350-500 gr kıyma

2 dilim bayat ekmek içi, ufalanmış
bir çay bardağı pirinç
bir tatlı kaşığı karabiber
bir tatlı kaşığı tuz
bir yumurta
iki yemek kaşığı zeytinyağı
yarım demet maydanoz, ince kıyılmış
çorba malzemeleri:
bir orta boy soğan
yarım çay bardağı sıvıyağ
bir yemek kaşığı domates salçası
bir buçuk litre su
bir ( veya bir buçuk) tatlı kaşığı tuz

hazırlanması:
1 kıymayı, 2 ekmek içini, bir çay bardağı pirinci, bir tatlı kaşığı karabiberi, bir tatlı kaşığı tuzu, 1 yumurtayı ve iki yemek kaşığı zeytinyağını karıştırıp köfte hamuru yapın

2 kıyılmış maydanozları bir tepsinin üzerine yayın köfte hamurundan misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve tepsinin üzerine dizin (eğer köfteleri sonradan kullanmak üzere donduracaksanız bu halde buzluğa koyun ara sıra maydanozlarla karıştırarak bir süre dondurun yeterince donunca bir poşete doldurup tekrar pişirene kadar derin dondurucuda bekletin)

3 çorbayı hazırlamak için bir soğanı doğrayıp yarım çay bardağı sıvı yağda öldürün bir kaşık domates salçasını ekleyip bir miktar kavurun bir buçuk litre kaynamış suyu, yarım tatlı kaşığı tuzu ve köfteleri ekleyip karıştırın 10-15 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla