09-05-2012
|
#36
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Uslanmamdan Mutfak Menüsü
İncirli Tatlı
Malzemeler:
Kek:
6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu
Şerbeti:
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nescafe
yarım su bardağı toz şeker
Muhallebi:
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1lt süt
5 yemek kaşığı toz şeker
inmeye yakın 50gr tereyağı
piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
Hazırlanması:
Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor)
Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın
Kek piştikten sonra 3-4 dak havalandırın
Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin
Zeytin Yağlı Taze Fasulye

malzemeler:
yarım kg taze fasulye
2 havuç
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 baş kuru soğan
3-4 domates
1 su bardağı kaynamış su
1 tatlı kaşığı tuz
hazırlanması:
1 yarım kg fasulyeyi kılçıklarından ayırıp yıkayın, verev şeklinde dilimleyin 2 havucun kabuklarını soyup aynı şekilde kesin
2 2 baş kuru soğanı yemeklik doğrayın 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağıyla birlikte tencereye alın havuçları ekleyip soğanlar ölene kadar kavurun
3 fasulyeleri ilave edin fasulyelerin rengi değişene kadar (yaklaşık 10 dakika) karıştırarak kavurun
4 domatesleri soyup fındık büyüklüğünde doğrayın bunları tencereye ekleyip kavurmaya devam edin
5 tencereye 1 su bardağı kaynamış su ekleyin ve fasulyeler pişene kadar (yaklaşık 45 dakika ) pişirin en son 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin tencerenin kapağını kapatın fasulyeler ılınınca servis tabağına alın soğuk olarak servis yapın
Zeytin Yağlı Barbunya

malzemeler:
1 kg barbunya
4 domates, kabuğu soyulmuş, küp küp doğranmış
2 baş kuru soğan, doğranmış
1 çay bardağı zeytinyağı
2 havuç
2,3 adet acı sivri biber
750 ml kaynamış su
tuz
hazırlanması:
1 soğanı ve biberi zeytinyağı ile kavurun havuçları küp küp doğrayıp, tencereye ilave edin
2 domatesleri ekleyip, ezilene kadar pişirin
3 barbunyayı ekleyip 5 dakika karıştırın sonra suyu ve tuzu ilave edin kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirin
|
|
|