Konu
:
Uslanmamdan Mutfak Menüsü
Yalnız Mesajı Göster
Uslanmamdan Mutfak Menüsü
09-05-2012
#
37
Prof. Dr. Sinsi
Uslanmamdan Mutfak Menüsü
Dondurmalı Pasta
Dondurmalı Pasta:
Malzemeler:
3 katlı kakaolu pastaban
1 poşet sade krem şanti
80gr bitter çikolata rendesi
1 tatlı kaşığı nescafe
yarım su bardağı süt
600gr kaymaklı dondurma
1 paket creme ole (veya şoko mousse)
8 adet beze (veya king top tarzı çikolata)
yaprak badem
Hazırlanması:
Yarım su bardağı süt ile nescafeyi karıştırın
Pastabanın alttaki iki katını sütlü kahve ile ıslatın
Dondurmayı buzdolabından çıkartıp 5 dakika bekletin
Bu arada krem şantiyi paketteki tarife göre hazırlayın
Krem şantiyi dondurma ve çikolata ile karıştırıp özleşmelerini sağlayın
En alt pastabanı kelepçeli kalıbın içine oturtun
(kelepçeli kalıp kullanmazsanız dondurma kenarlardan akıyor) Üzerine dondurmalı karışımın yarısını sürün
Diğer katı üzerine kapatıp kalan karışımı sürün
En üst katı kapatıp buzlukta en az 3 saat bekletin
Creme ole'yi pakette yazan süt miktarından daha az bir süt ile hazırlayın
(1,5 bardak ise 1 bardak kullanın, böylece daha yoğun kıvamlı olsun
)
Pastanızı beklettikten sonra kalıptan çıkarıp servis tabağınıza alın
Üzerini creme ole ile kaplayıp tekrar buzluğa koyun
Servis yapmadan 5 dakika önce yaprak bademleri pastanın çevresine yapıştırın
Pastanın üzerine beze veya çikolata dizip servis yapın
Kuru Börek
malzemeler:
hamur için:
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 çay bardağı su
tuz
un
ayrıca:
beyaz peynir
1 paket (250g) margarin/tereyağı
hazırlanması:
1
gerekli malzemeler ile yumuşak bir hamur hazırlayın
daha sonra bu hamuru 24 bezeye ayırın
her bezeyi nescafe fincanı tabağı büyüklüğünde açın
açtığınız hamurların üzerine nişasta serperek sekiz tanesini üst üste koyun
böylece sekiz katlı üç parça elde edin
üç katın her birinin kenarlarına elinizle bastırın
üçünü ayrı ayrı aynı baklava hamuru açar gibi 30cm genişliğinde açın
2
açtığınız hamuru ortadan ikiye kesin
kestiğiniz karşılıklı kenarlara çatalla ezdiğiniz beyaz peynirden yayın ve ikisini de gevşek biçimde rulo yapın
bu ruloları bıçakla beş parçaya bölün
aynı işlemi kalan 2 hamur için de tekrarlayın
3
börekleri yağlanmış tepsiye dizin
250g margarini eritin ve tepsideki böreklerin üzerine gezdirin
(tepsiniz küçükse iki tepsi çıkacaktır, bu yüzden yağı tepsilere paylaştırın
)
4
önceden ısınmış 200C fırında pişirin
not : 250g yağ fazla geldi sanmayın, bu böreğin özelliği yağda pişip kuru baklava gibi kuru olması
GavurDağı Salatası
Malzemeler:
4 adet domates
4 adet küçük salatalık
4-5 adet sivri biber
birkaç dal maydanoz
5-6 adet taze soğan
arzuya göre birkaç adet kornişon turşu, doğranmış
bir baş küçük kuru soğan, yemeklik doğranıp tuzla ovulmuş
yarım limonun suyu
yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
1 yeme kaşığı nar ekşisi
tuz
arzuya göre 1 tutam kuru nane
1 su bardağı irice kırılmış ceviz
Hazırlanması:
Domatesleri, salatalıkları ve sivribiberleri fındık büyüklüğünde küp küp doğrayın
Maydanozu kıyın
Taze soğanları da doğrayıp tüm malzemeleri turşu ve kuru soğanla birlikte karıştırın
Zeytinyağını ve limonu da karıştırıp salatanın üzerine gezdirin
Tuzunu ayarlayın
Kullanıyorsanız naneyi ekleyin
En son cevizi salatanızın üzerine serpip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul